Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KTM SX-F Factory Edition: Repliky továrních speciálů pro sezónu 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rakouská KTM patří mezi několik málo firem, u nichž můžete na kráčet do showroomů a odvézt si z něj stroje, které jsou téměř identické s továrními motokrosovými speciály.

KTM podobně jako Husqvarna, která patří pod její křídla, nabízí širokou paletu motokrosových motorek od maličkých dětských strojů, na nichž sbírají své první zkušenosti s jízdou v terénu malí špunti, až po špičkové závodní náčiní, které je stvořeno ke sbírání vavřínů v těch nejvyšších třídách.

Současným vrcholem v této nabídce jsou modely KTM 450 SX-F Factory Edition a KTM 250 SX-F Factory Edition, které spojuje pevný rám z chrom-molybdenových trubek či přepákované odpružení zadního kola s tlumičem WP a přední vidlice WP-USD o průměru 48 mm, ale odlišuje použitá pohonná jednotka.

První jmenovaný model je poháněn čtyřtaktním jednoválcem o objemu 449,9 cm3, zatímco srdce druhého má objem 249,9 cm3. Oba motory využívají vstřikování paliva Keihin EMS a svým jezdcům poskytují možnost změny palivových map, launch control pro plynulejší rozjezd a elektrický startér.

Pro sezónu 2017 se tato dvojice motokrosových speciálů pyšní novými barvami a vedle nich nabídne nově optimalizované odpružení, ráfky D.I.D. DirtStar. Model 450 SX-F Factory Edition pak přidává i nový titanový tlumič výfuku značky Akrapovič.

KTM podobně jako jiní výrobci motokrosových motorek u svých strojů neuvádí výkon, ale zmiňuje hmotnost. V případě dvěstěpadesátky je uvedeno 98,5 kg s prázdnou sedmilitrovou nádrží a u čtyřistapadesátky pak 100,4 kg bez paliva, což oba stroje řadí k nejlehčím v jejich kategoriích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)