Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: Lamborghini Reventon – supersport ve vojenském stylu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (31)
Na letošním Pebble Beach Concours d´Elegance v Kalifornii se dealerům a vybraným klientům představil model a také video o projektu nového supersportu s býkem ve znaku. Nyní se na IAA představuje nové Lamborghini Reventon.

Na první pohled je sice jasné, že pod povrchovými panely karoserie se ukrývá Murciélago, ale automobilka u tohoto modelu sází především na jeho exkluzivitu a chystá se vyrobit sérii pouhých dvaceti vozů, jejichž ceny mají začínat na 1 milionu Euro.

Tým designérů Lamborghini se při navrhování tohoto modelu inspiroval bojovými letouny. Podle prohlášení automobilky jsou všechny povrchové díly zcela nové. Pro výrobu karoserie posloužil sklolaminát (přední i zadní kapota) a kompozitní materiály. Zadní svítilny využívají světelných diod, vpředu jsou použity bi-xenony a světelné diody jsou určeny pro denní a směrová světla.

I v interiéru je poznat, že dárcem orgánů je Murciélago a největší novinkou je použití nového přístrojového panelu, který je podobně jako v některých letadlech sestaven ze tří displejů z tekutých krystalů. Zajímavý prvkem, který také pochází z letectví je ukazatel přetížení.

Před zadní nápravou je uložen dvanáctiválec do V o objemu 6,5 litru, pocházející z modelu Murciélago LP640, který poskytuje výkon 471 kW (640 k) a točivý moment 660 Nm. Prostřednictvím převodovky e-gear s řazením pádly pod volantem jsou poháněna všechna čtyři kola.

Stejně jako Murciélago LP640 i Reventon dosahuje maximální rychlosti 340 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,4 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (31)
Avatar - 2,7 RS
11. 9. 2007 20:48
Re: Agresor
:yes: :yes: Vidím to stejně... ;-)
Avatar - 2,7 RS
11. 9. 2007 20:36
Lambo as it once was...
Aaargh, tak musel jsem se po delší době zase lognout... ;-) Tohle dokonale reprezentuje Lambo tak, jak jsme ho obdivovali jako malí kluci (měl jsem modýlek Countache) - šokující kára jak z jinýho světa, při jejímž spatření padá čelist... A v dnešní době mě dostává to, co už nade mnou moc dobře napsal Hattori( :yes: ) - esence silniční agrese... Je tak nekorektní a tak ostré, že v tý zelený ekopakárně, která letos zřejmě bude panovat ve Frankfurtu, je to jak správnej krvavej flák masa - auto-predátor a nazdar... :yes: Bravo Lambo (a nutno říci i Bravo Audi)! :yes: :-)
Avatar - hattori_hanzo
11. 9. 2007 16:59
Agresor
Ztělesnění auta co rve dlažební kostky ze silnice,žere malý děti,způsobuje důchodcům infarkty a nám autofilům trhá koule... >:-[] Díky Audi,díky že jsi zachránilo automobilku která je schopná udělat auto který není nic než ztělesněním silniční agrese a kašle na všechny současný designový trendy a líbivý tancující linky!Bravo,bravo,bravo! :yes:
11. 9. 2007 16:53
Re: Tohle měl být
Zde jiz motor nehraje temer zadnou roli.Je to proste sberatelsky kus do sbirky a tam take patri a vetsinu sveho zivota(a tan bude hodne dlouhy)tam stravi.
Avatar - da_b0mb
11. 9. 2007 14:04
Re: inspirace F22-Raptorem...?
ja v tom vidim spis F-117...Lambo Stealth. Jeste dovnitr prilbu s privodem kysliku. The Stig >:-[]