Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Veneno Roadster: První oficiální fotografie

Aleš Jungmann
Diskuze (25)
Otevřená verze modelu Veneno není levná záležitost: za jeden z devíti kusů zaplatíte zhruba 85 milionů korun.

Automobilka Lamborghini zveřejnila, prostřednictvím britského časopisu Top Gear, detaily týkající se omezené série supersportu Veneno Roadster.

Půjde o opravdu puristický kousek, Roadster totiž postrádá jakoukoliv ochranu před povětrnostními vlivy. Žádné plátno, žádná stříška, nic. Vyjíždět před deštěm se proto příliš nedoporučuje. Hodně zajímavé to také musí být při rychlé jízdě; mít nad hlavou uragán o rychlosti 350 km/h (maximální rychlost má být 354 kilometrů v hodině) je asi opravdu zážitek na celý život. Z klidu na 100 kmúh zrychlí Roadster za 2,9 sekundy.

Zatímco Veneno bude vyrobeno ve čtyřech exemplářích (tři jsou určeny pro zákazníky, jeden zůstane automobilce), jeho otevřený sourozenec má být postaven v devíti kusech. Veneno Roadster tak bude o něco méně exkluzivní než uzavřený model, jeho cena však bude vyšší. Automobil přijde na 3,3 milionu eur (cca 85 milionů korun), což je o desetinu více než v případě Venena.

O pohon se, stejně jako v případě kupé, stará vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru. Ten se může pochlubit výkonem 552 kW (750 koní), všechna čtyři kola budou roztáčena skrze sedmistupňovou robotizovanou převodovkou ISR.

Aleš Jungmann
Diskuze (25)
Avatar - HitmanPB
20. 10. 2013 21:33
Re: raketa země-země
Pre mňa je Lambo čo sa týka emócií jednoznačne No. 1.
Avatar - CountachSV
20. 10. 2013 09:22
Re: raketa země-země
ano, Detomaso Pantera byl i pro mě nádhernej kousek... asi se shodneme, že Countach byl ale jenom jeden >:D

na tom videu, postovaném výše; kde Veneno opouští show; je to auto absolutně úžasný

teď si vzpomínám, že jsem kdysi zachytil informaci, jak při testování Diabla ověřovali rychlost, kterou to auto jede - na zpátečku. Údajně jelo 110km/h >:D

Lambo pořád vládne a to je dobře!
Avatar - HitmanPB
20. 10. 2013 00:36
Re: raketa země-země
Kedysi dávno v socialistickom československu okolo roku 1976 bola vo vtedajšom časopise Stop rubrika "Z galérie automobilových umelcov".
Tam som vtedy prvý krát videl vtedajšiu elitu automobilového Olympu - DeTomaso Pantera, ISO Grifo, Ferrari Dino, Ferrari 308 a samozrejme JEHO VELIČENSTVO Lamborghini Countach - v hnedom odtieni.
V tej dobe a vlastne aj dnes - aj keď s obrúsenými hranami času a posunu dizajnu - pôsobí ako z iného sveta.

S cenou 80000 DEM bolol Lambo úplne mimo a v tej dobe ostatné modely (Ferrari 54500 , DeTomaso cca 34500 a všetko ostatné cenovo nižšie) pôsobili ako "socky". Pre ilustráciu - 1DEM - 10CSK - priemerná mzda v tej dobe cca 180DEM - 1800CSK - dostupnosť Countach-u cca 38 rokov -a to som tú mzdu asi dosť prehnal.

Som rád, že Lamborghini stále pokračuje touto cestou - nech im to vydrží čo najdlhšie.
Veneno nepobralo veľa krásy, ale emócie tam sú a to jednoznačne.

P.S. Pokiaľ budú existovať také značky ako Lamborghini a Ferrari, svet automobilov ešte existuje.

P.P.S. Dnes si Aventador môžeme kúpiť za cca 21 ročný plat - a tak sa máme čoraz lepšie 8-s >:-[]
Avatar - flyboyeda
19. 10. 2013 20:41
Re: A stejne se prodaj
D E B I L E VYLÍZANEJ :-)
19. 10. 2013 19:17
Re: raketa země-země
Naprosto souhlasím. Spousta lidí to nechápe a spousta lidí nesnáší ty zběsilosti, které Lambo dělá, ale já ty šílenosti docela chápu. Není to vrchol krásy, nevím jak to pojede, ale za tu odvahu při vzhledu :yes: