Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia: Delta a Aurelia se vrátí

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Automobilka Lancia plánuje rozšířit své modelové portfolio.

Delta a Aurelia – dvě zvučná jména, která jsou mezi motoristickou veřejností velmi známá. Obě ale čekají na své znovuzrození a podle informací, které zveřejnil AutoExpress, je Lancia nyní chystá znovu přivézt k životu.

Aurelia by se měla zřejmě poprvé veřejnosti představit příští rok v Ženevě. Bude postavena na základu nového Maserati GranTurismo, pod kapotou se bude ukrývat osmiválec a mělo by to být klasické kupé s možností objednání verze cabrio. Hovoří se o ní jako o přímém konkurentovi pro Jaguar XK či Lexus SC430 a to jak výkonově tak i cenově.

O Deltě prosakuje k médiím mnohem více informací. Minulý rok byl představen koncept vyvinutý ve spolupráci s rakouským strojařským gigantem, firmou Magna-Steyr. Lidé od Lancie hovoří o velmi rychlém vývoji celého automobilu, doba vyvíjení je nyní odhadována na necelých patnáct měsíců. Delta se tak zřejmě veřejnosti představí již příští rok v červenci. Jako základ pro Deltu poslouží Fiat Bravo hatchback a paletu agregátů budou tvořit benzinové i dieselové jednotky se zdvihovými objemy od 1,4 l do 2,0 l.

Výkonný ředitel Fiat Group Sergio Marchionne má se značkou Lancia ambiciózní plány a chce, aby v roce 2010 prodávala 300 000 vozů, přičemž nová Delta se má na tomto čísle podílet přibližně 80 000 prodanými vozy. V loňském roce se prodalo 117 000 vozů se značkou Lancia. Zvýšení odbytu by měl také pomoci návrat do Velké Británie v příštím roce, odkud se automobilka stáhla počátkem devadesátých let.

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Avatar - Ricardo
4. 11. 2007 23:22
Mimochodem
Proč se hrnou do té Aurelie? Tohle mě přijde pro Lancii typické - absolutní nesourodost modelů, teď budou mít mini MPV , dva hatchbacky, limuzínu a luxusní GT...
Přitom nikdy nic nevyráběli dýl než dvě generace
Avatar - Ricardo
4. 11. 2007 23:15
Vzpomínám si...
... jak jsem byl loni v září v Itálii a v televizi tam ukazovali koncept Delty. Prej červenec 2008 >:D aby se vývojové cenrum Lancie nepředřelo >:D
20. 6. 2007 20:38
záď
to se mi asi nezdá že ta záď vypadá jak zvětšená Lancia Ypsilon??
20. 6. 2007 11:00
Italská kráska
Nová Delta designovým skvostem. Je to neuvěřitelné, že existuje ještě krásnější vůz než nové Bravo. Doufám, že se dočkáme nové verze legendy HF Integrale.
20. 6. 2007 08:21
Konecne trochu zivota
Lancia ako taka na mna posobi dojmom spiacej Ruzenky. Uz je na case aby sa zobudila, automobilka s takou slavnou historiou, a stale nie je na spici, to sa Vincenzo urcite obracia v hrobe...