Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS 600h F Sport: První živé dojmy

Diskuze (10)
Místo nové generace je tu opravdu důkladný facelift.

Vlajková loď Lexusu přichází po necelých šesti letech života současné generace se změnou. Nejde přímo o příchod nového modelu, ale o jakousi půlgenerační obměnu. Proti běžným faceliftům (jeden takový už přišel před třemi roky) je změn mnohem víc, technika ale zůstává stejná.

Exteriér nyní zdobí obrovská maska chladiče ve stylu nového GS. K ní Lexus přidává kompletně přepracované, oblejší diodové světlomety s modernější grafikou a v případě prezentované verze F Sport i velmi agresivně tvarovaný nárazník.

I zadní světla dostala výrazně přepracovanou moderní grafiku. Změnilo se rozložení jednotlivých skupin, zatmavila se kryty světel a vnitřní okraje nově přímo navazují na lištu víka zavazadlového prostoru.

Aktualizace designu Lexusu LS velmi prospěla, určitě mnohem víc než předchozí facelift, který byl spíš takovým přešlápnutím na místě. Z fotek to tak nevypadá, ale rozdíl je to zásadní a na živo vůz vypadá mnohem lépe, než se zdá z obrázků.

Podobně radikální modernizaci si Lexus naordinoval i v interiéru. Horní díl palubní desky, včetně velkého širokoúhlého displeje, je odvozený z GS. Tím se kompletně změnila architektura kabiny, i když rozložení prvků ve spodní části zůstává beze změn.

Vnitřní design udělal velký skok kupředu a přitom neslevil z kvality a množství ploch čalouněných kůží. Novinkou jsou sportovní sedadla se zvýrazněným bočním vedením, opěrky hlavy s embosovaným logem F Sport nebo čalounění stropu černou Alcantarou.

Mezi méně pozitivní novinky řadíme ovládání multimediálního systému jakousi obdobou počítačové myši. Dřívější zkušenosti z modelů RX a GS ukazují, že toto řešení je proti dotykové obrazovce krokem zpět. Dalším ústupem od dřívějších výdobytků je výměna barevného displeje v přístrojovém štítu za klasické ručičkové ukazatele.

Diskuze (10)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
29. 9. 2012 11:21
Re: Jako vejce vejci
Jo celá D3 si v tomhle asi nemá nic co vyčítat, to musím objektivně uznat, ale Lexus by se zrovna tohle učit neměl.
Avatar - Rubb
29. 9. 2012 10:52
Re: Jako vejce vejci
Poslední dobou to dělají všichni, vždyť i nová A4 a A6 je hlavně zezadu skoro k nerozeznání. Nicméně se mi tahle unifikace taky nelíbí... :no: Kde jsou ty časy, kdy každý model měl své kouzlo, tohle mi připadá jako lenivost dizajnérů... ;-\
Avatar - Parda71 (BMWfans)
28. 9. 2012 23:21
Re: Jako vejce vejci
Ano, čekal jsem podobnou reakci. Nicméně máš pravdu. Já přílišnou unifikaci nemám rád (byť jako fanda nemám problém F10 a F30 rozeznat) a taky jsem vždy přílišnou podobnost zadních světel F10 a F30 kritizoval. Nicméně řešení Lexe mi nepřijde dobré, když chtějí v Evropě zaujmout. Takhle asi ne.
Avatar - Pekelná Micinka
28. 9. 2012 21:32
Re: dokladny facelift?
LS600h L je nádherný stroj. Zejména v bílé. To souhlas. To současné je vlastně úplně stejné, mimo přední partii. Resp. ty změny, které prodělalo jsou viditelné a pozitivní, až na ten čumák, který to auto jakoby předurčoval pro úplně jinou, a nebojím se říct "horší" klientelu.
28. 9. 2012 20:17
Re: dokladny facelift?
Mam moznost se cas od casu povozit v LS 6oo h L . Rv 2oo9 a je to pro mne svatek . Nynejsi provedeni je jakesi preplacane takove dizajnove rozbite. Ale Lexe mam moc rad vazne ;-)