Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lipsko živě: Mercedes-Benz Concept Style Coupé na vlastní oči

David Bureš
Diskuze (3)
Koncept malého sportovně laděného sedanu debutoval v dubnu v Pekingu, nyní je k vidění v Lipsku.

Mercedes-Benz chce novými kompaktními modely zacílit především na ty mladší zákazníky. V případě sedanu, který bude vycházet ze studie Concept Style Coupé má vysokou šanci, že se mu to podaří. Koncept je totiž laděn velice sportovně, což by na mladé zákaznictvo mohlo dobře platit.

Název studie odkazuje na jeho základní vlastnosti. Automobil je konceptem, je stylový a je čtyřdveřovým kupé. Vůz se však jistě nezbaví přezdívky „baby-CLS,“ oproti většímu bratrovi působí jako „dítě“. Však je také oproti CLS o 30 centimetrů kratší, Concept Style Coupé na délku měří 4.637 mm.

Co však ztrácí na velikosti, to Concept Style Coupé dohání agresivitou a sportovním duchem. Vůz je totiž opravdu agresivně tvarován. Tato vlastnost je patrná už na přídi. Přední nárazník však zřejmě bude před zahájením sériové výroby upraven, sériová verze pravděpodobně dostane menší chladicí otvory.

Z boku zaujmou hlavně úzká okna, jejich dolní linie je umístěna opravdu vysoko. Díky tomu se Concept Style Coupé chlubí opravdu maskulinními boky, výhled z kabiny však díky tomu bude omezen. Důležitým motivem tu dále jsou dvě ostré linky, ta výše vychází z koncových světel, ta níže je prodloužením světel předních. Dynamický vzhled podtrhují 20palcová kola evokující lopatky turbíny. Hravým detailem jsou pak zpětná zrcátka na dvou nožičkách. Sériová verze bude mít určitě zrcátka větší, bylo by však milé, kdyby tento prvek zůstal zachován.

Sportovní duch pokračuje také v kabině. Použita tu jsou karbonová vlákna a alcantara, výrazným prvkem jsou zářivě zelené detaily. Volant je příjemně malý. Palubní deska je pak praktický totožná s tou z aktuální třídy A.


David Bureš
Diskuze (3)
1. 6. 2012 14:20
Re: Ehm
Ale ne, já si dělám srandu :-) aspoň si klucí užijete vejlet. Taky bych hned jel :yes:
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Re: Ehm
A proč ne? Mít vždy jen to, co všichni ostatní, není naše cesta ;-)
1. 6. 2012 14:07
Ehm
Já teda nechci nic říkal, ale [odkaz] >:-[] proč jezdit takovou dálku :P