Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LMC: Prodej aut v západní Evropě v březnu klesl o šest procent

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
Prodej nových osobních automobilů v západní Evropě se v březnu meziročně snížil o šest procent na 1,7 milionu vozů, a to zejména kvůli klesající poptávce v Británii, Německu a Itálii.

Vyplývá to z údajů výzkumné organizace LMC Automotive. V únoru přitom vykázal západoevropský automobilový trh meziroční nárůst o 3,5 procenta.

Německo, které je největším automobilovým trhem v Evropě, již ve středu ohlásilo meziroční pokles březnového prodeje automobilů o více než tři procenta. V Itálii se prodej propadl o téměř šest procent a v Británii dokonce o téměř 16 procent, napsala agentura Reuters.

Zpráva LMC o prodeji automobilů v západní Evropě je založena na dostupných údajích o registraci vozidel v jednotlivých zemích a na odhadech pro některé menší trhy. Oficiální zprávu o březnovém vývoji prodeje aut v celé Evropské unii zveřejní 18. dubna Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Údaje českého Svazu dovozců automobilů ukázaly, že prodej nových osobních automobilů v České republice v březnu meziročně klesl o devět procent na 24.453 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
Avatar - Hammunasakra
7. 4. 2018 17:58
Re: Pro redakci auto.cz
S 250tkm na krku? To fakt spíš ne

A spíš ne ani kdyby majitel jezdíl z 90% dálkový trasy = což Karel asi taky nebude
7. 4. 2018 17:35
Re: Pro redakci auto.cz
To je tiež mozné, ale zároveň ešte stále môže máť pre sebou dlhý život. Mám za to, že kupujúci dízlu s tým rizikom počíta
Avatar - white label
7. 4. 2018 17:07
Re: Sakra
"Především k vůli velikonocům" bych ani neřekl. Velikonoční neděle a pondělí vyšly letos až na duben, takže zbývá Velký pátek, který ani není státním svátkem všude v Evropě (např. v Polsku, Maďarsku) a ani u nás ještě donedávna nebyl. Takže jeden z těch dvou dnů je Velký pátek (a ne všude) a další pracovní den chybí proto, že vyšlo v březnu o jednu sobotu víc, než minulý rok.
Avatar - Hammunasakra
7. 4. 2018 14:29
Re: len zaciatok
To si vymyslel dneska ve 12:13 = nebo to v sobě nosíš už dlouho? ;-)

[odkaz] dneska od půlnoci do týhle chvíle v Evropě umřelo 14 091 lidí a narodilo se 14 778 = tenhle trend je dlouhodobej = od začátku roku přebytek přes 107 000 kousků homo sapiens :-)

Ale sou na světě oblasti s velkym úbytkem [odkaz] [odkaz]

Náš export směr východ bejval 3% = snad se s tim pádem na 1,9% nějak vyrovnáme >:D
7. 4. 2018 12:13
len zaciatok
to je len zaciatok .. prebytok kapacit a zadlzujuca sa populacia v celej eu
a aj znizujuca sa populacia.. a pribudajuci dochodcovia predsa len nekupuju auta tak ako mlady
ved to viddno ako stresuje eu ked pada export na vychod vdaka sankciam.. len na prasatach stratili 2 miliardy uz. pasuju v kamionoch tajne jablka na vychod ako chudaci..
cele "hospodarstvo" dostava na perdel v eu .. stresuju lebo usaci im to zatvaraju na zapad.. tak ostava EU izolovana. este aj ked stratia gb od 2020