Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marchi Mobile EleMMent Palazzo: Luxusní karavan s designem Luigi Colaniho (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Moderní karavany nabízejí dokonalý komfort. To ovšem každému nestačí a právě proto je zde společnost Marchi Mobile.

Vídeňská společnost Marchi Mobile je specialistou na karavany, z nichž vyzařuje luxus na první pohled. Její modely se mohou pochlubit naprosto nepřehlédnutelným designem exteriéru, jehož autorem je Luigi Colani.

Přední partie jsou s drobnými úpravami převzaty z Colaniho studie nákladního vozu budoucnosti. Na ní začal pracovat koncem osmdesátých let v polovině let devadesátých vyjel první funkční prototyp tahače s technikou Mercedes-Benz, který pak následovalo několik dalších vozidel na podvozcích Mercedes-Benz a DAF. Nízký součinitel odporu vzduchu má u těchto strojů zajistit snížení spotřeby paliva o 25 % oproti konvenčním kamionům.

Marchi Mobile využívá pro své karavany blíže nespecifikovanou techniku moderních nákladních vozidel a je připravena splnit téměř jakékoliv přání svých zákazníků. Důkazem může být předváděcí EleMMent Palazzo, jehož zadní část má výsuvné boky pro zvětšení obytného prostoru.

V interiéru jsou použity jen ty nejluxusnější materiály ve spojení s nejmodernější technikou. Naprostý úlet představuje výsuvný nábytek, který promění střechu vozidla v komfortně zařízenou terasu se stříškou, stolkem a pohovkou.

Marchi Mobile vedle modelu EleMMent Palazzo, jehož ceny se pohybují okolo dvou až tří milionů amerických dolarů (zhruba 38 až 58 milionů Kč), nabízí i tahače MMpro s krátkou kabinou a MMpro Liberty s kabinou prodlouženou o obytný prostor. Tyto tahače mají samozřejmě stejný design jako třínápravový karavan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
16. 6. 2013 13:19
Colani
:yes: