Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 by mohla mít verzi 4x4

Michal Fokt
Diskuze (3)
Inženýr Mazdy si myslí, že mít v budoucnu MX-5 s pohonem všech kol je "možné". Možné to rozhodně je, ale proč by to někdo dělal?

Proslýchá se, že Mazda vyvíjí úplně nový systém pohonu všech kol pro své budoucí SUV, crossovery, ale i další modely "hlavního proudu". Hotový by měl být do pěti let a následně se rozšíří napříč portfoliem modelů. A někoho z australského webu Car Advice napadlo, že se zeptá na to, co nikoho nezajímá a snad to nikdo ani nechce vědět - bude mezi těmi auty i roadster MX-5?

"Je to možný projekt", odpovídá Tetsushi Marutani z Mazdy s tím že "je nejprve třeba zvážit mnoho faktorů, zejména zda bude zábavné takové auto řídit". Na otázku, zda on sám by byl pro takovou variantu odpovídá, že "není pochyb o tom, že AWD je dobré, ale pohon jedné nápravy je levnější a úspornější". Ačkoli obě řešení mají své silné stránky, on sám si myslí, že MX-5 je perfektní s pohonem zadních kol.

O tom nemůže být pochyb. Ale rozhlašte mezi lidmi, kteří mají daleko do automobilových entuziastů a chronických drifterů, že by mohli mít malý roadster s pohonem všech kol jako prémiové Audi TT a uvidíte ten cvrkot... Možná bude lepší, když na tohle téma hezky všichni pěkně zapomeneme nebo si to v Hirošimě vyloží jako náznak zájmu.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2016 08:57
Proč AWD, rovnou pásy budou v příští
generaci. >:D
Avatar - praděda7
3. 2. 2016 17:22
MX-5
Tento článek jste si měli nechat až na 1 dubna..... ;-)