Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes přiveze do Ženevy i omlazenou třídu C, nejúspěšnější řadu značky

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Stuttgartská automobilka chystá pro ženevský autosalon hned několik novinek. Kromě již oznámených vozů se dočkáme i faceliftu třídy C.

Automobilka Mercedes-Benz ukáže na letošním autosalonu v Ženevě hned několik zásadních novinek. Chybět nebude druhá generace terénního „géčka“, ale ani nástupce kompaktní třídy A. Kromě toho však německá značka přiveze i Mercedes-AMG GT Coupé a dočkáme se i třídy C v omlazeném balení.

Právě třída C je aktuálně nejžádanější řadou v nabídce Mercedesu. Za čtyři roky existence se aktuální generace stala nejprodávanějším zbožím se 415 tisíci prodanými kusy modelu v provedení sedan (Saloon) a kombi (Estate).

Exteriér se liší několika drobnostmi a má za cíl kombinovat emocionalitu s inteligencí. Omlazovací proceduru poznáte díky přepracovaným svítilnám. Přední dostanou Multibeam LED světlomety s dálkovým svícením Ultra Range, v dané třídě se objeví vůbec poprvé. V závislosti na výbavovém stupni se mění také ozdobné lišty.

V interiéru pak kromě jednolitého a elegantního vzhledu nalezneme na výběr několik nových materiálů, důležitější jsou však technické inovace inspirované třídou S. Céčko můžete mít s plně digitálním přístrojovým displejem se třemi individuálně volitelnými styly zobrazení. Nechybí ani systém Distronic (tempomat s radarovou technikou), jenž se nyní obsluhuje z volantu.

Nezapomnělo se ale ani na tradiční infotainment, jenž lze ovládat prostřednictvím touchpadu s ovladačem na středové konzole, případně lze využít i hlasových pokynů.

Třída C dále dostane nejnovější systémy asistence jízdy, Mercedes dokonce přislíbil, že auto je schopné poloautonomní jízdy. Kromě již zmiňovaného systému Distronic nechybí ani přepracovaný systém pro udržení jízdního pruhu, případně aktivní pomoc během nouzového brzdění. Za příplatek si atmosféru ve voze budete moci uzpůsobit řízením komfortu, jenž mění nastavení klimatizace (včetně vůně), sedaček (ohřívání, ventilace, masáž), osvětlení či hudební nálady.

Další podrobnosti o změnách řady se dozvíme na ženevském autosalonu, stuttgartská automobilka naplánovala tiskovou konferenci na 6. března ve 12:30. Kromě jiného se dozvíme více informací o pohonných jednotkách. Zatím víme jen to, že auta budou v obou karosářských variantách dostupná jak s benzinovými a dieselovými agregáty, tak i coby plug-in hybrid.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)