Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition: Rozloučení v Los Angeles

Jan Mička
Diskuze (3)
Stuttgartská automobilka připravuje pro autosalon v Los Angeles stylové rozloučení s modelem SLS AMG.

Již dříve jsme informovali, že jsou dny života Mercedesu SLS AMG sečteny. Podle dosavadních zpráv vůz nedostane přímého nástupce. Na jeho místo by se měl postavit menší model SLC, který nebude mít výklopné dveře a velikostně bude srovnatelný s Porsche 911. Ruku v ruce s tím půjde dolů i základní cena, která se u nového SLS AMG pohybuje okolo čtyř milionů korun.

Chlapácké kupé s vidlicovým osmiválcem pod kapotou nemůže odejít bez náležitého rozloučení. Tím je edice Final Edition, která se představí již příští týden na autosalonu v Los Angeles. Final Edition půjde do prodeje v únoru příštího roku a údajně bude k dispozici ve všech v současnosti prodávaných verzích vozu. Chybět tedy nebude kupé, roadster, GT nebo královská varianta Black Series.

Podle informací magazínu Auto Motor und Sport se bude design vozu lišit jen v detailech. Pravděpodobně se dočkáme přepracovaného předního nárazníku, příslušnost napoví také množství unikátních plaket vně i uvnitř vozu. S jistotou se však dá říct, že pod kapotou změny nenajdeme. Stávající vidlicový osmiválec má objem 6,2 litru a základní výkon 420 kW. Verze SLS AMG GT je o 15 kW silnější, všemu pak kraluje SLS AMG Black Series se 461 kilowatty. Dosud není jasné, zda bude součástí poslední edice také navýšení výkonu. Více se dozvíme již příští týden po oficiální premiéře vozu.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - PTS
13. 11. 2013 23:10
Dve strany mince
Sice je skoda, ze se nadale tento skvost nebude vyrabet, ale na druhou stranu to z nej udela vice exkluzivni auto - imagemakera pro MB a na tom v budoucnosti budou stavet. :yes:

Uz se tesim na mensi SLC [odkaz] [odkaz] [odkaz] Pekne podivani preju ;-)
Avatar - Astene
13. 11. 2013 22:34
Konec?
Co mi uniklo, že má SLS tak krátkou životnost? Vždyť je tu teprve tři roky a jestli se nepletu, není jeho produkce limitovaná, tak proč tu nemůže být delší dobu jako třeba Audi R8? Nenaplnil snad očekávání v prodejích?
13. 11. 2013 14:53
SLS
Tohoto modelu bude škoda..