Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Paceman do výroby na konci roku 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Výroba třídveřového SAC se v Grazu rozběhne za rok.

V první polovině ledna Ian Robertson, šéf prodeje BMW, uvedl v rozhovoru pro Automotive News, že se koncept Mini Paceman představený na detroitském autosalonu, dostane sériovou podobu.

Ian Robertson, tehdy rovněž uvedl, že se Paceman dostane do sériové výroby po modelech Mini Coupé a Mini Roadster, které se začnou vyrábět ještě letos, respektive příští rok. Bližší informace o zahájení produkce a prodeje prozatím známy nebyly.

Nyní rakouský deník Kleine Zeitung zveřejnil nové údaje o zahájení výroby i prodeje. Mini Paceman nebude sjíždět z výrobní linky ve Velké Británii, ale stejně jako technicky i designově spřízněný Countryman bude vyráběn v rakouském Grazu u společnosti Magna-Steyr.

Sériová výroba Mini Paceman se má podle Kleine Zeitung v Rakousku rozběhnout na konci roku 2012 a spuštění prodeje je údajně naplánováno na rok 2013. Neoficiální odhad roční produkce se pohybuje okolo 20.000 Pacemanů.

Britská značka za dva roky nabídne celkem sedm karosářských verzí svých modelů, z nichž dva – Countryman a Paceman – budou k dispozici i s pohonem všech kol.

Mini Paceman představený v Detroitu má stejné rozměry jako 4,11 metru dlouhý Countryman a v exteriéru využívá stejných designových prvků. Designéři propojili vzhled Countrymanu s rysy kupé, jako je klesající střecha nebo rozšířené zadní blatníky. Další vzhledové úpravy zahrnují specifický design 19palcových kol nebo přídavné otvory v nárazníku.

Podle Robertsona nebude sériová verze Pacemanu totožná s představeným prototypem. Jeho základní proporce ale budou zachovány.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Thomas89
21. 7. 2012 19:32
BMW
a co čekáme když to patří pod BMW... když od nich padají taky solidní obludy
31. 1. 2011 20:25
Re: fuj
Do každého iba rýpeš?
Avatar - Glaukos
31. 1. 2011 17:13
Re: fuj
taky jsi divný :no:
Avatar - Glaukos
31. 1. 2011 17:12
Re: Vraj chlapskejší
Metrosexuál je taky chlap, nebo ne?
Avatar - kari.laz
31. 1. 2011 10:49
fuj
Škoda, že z Mini dělají takové kreatury, jako je Countryman a nyní tahle kreatura. I Clubman byl divný, ale ještě se to dalo.