Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Paceman Concept: Anglické Sports Activity Coupé

Diskuze (7)
Mini na detroitském autosalonu představí Paceman Concept. Jedná se o dvoudveřovou verzi Countrymanu.

V lednu na detroitské North American International Auto Show oslaví Mini 10 let od premiéry prvního moderního modelu této značky. Tuto příležitost využije k odhalení konceptu nového typu auta – dvoudveřového SUV s geny Mini.

Paceman Concept je stejných rozměrů jako 4,11 metru dlouhý Countryman a v exteriéru využívá stejných designových prvků. Designéři propojili vzhled Countrymanu rysy kupé, jako je klesající střecha nebo rozšířené zadní blatníky. Další vzhledové úpravy zahrnují specifický design 19palcových kol nebo přídavné otvory v nárazníku.

V základním tvaru převážilo horizontální členění, na rozdíl od vertikálního u Countrymanu. Nejvíce kreativity projevili tvůrci konceptu na zádi, která má zcela nový tvar koncových světe. Zadní nárazník s difuzorem co nejvěrněji napodobuje tvary toho předního.

Pod kapotu se v Mini rozhodli umístit motor z nabídky John Cooper Works – 1,6 turbo o výkonu 155 kW s 260 Nm (při overboost 280 Nm). Spolupracuje s permanentním pohonem všech kol Mini ALL4 s elektromagneticky ovládaným centrálním diferenciálem, který konstrukčně vychází z BMW xDrive.

Mini Paceman Concept je zatím jen ideovým návrhem. Automobilka ale zdůrazňuje, že je navržen tak, aby jej bylo možné sériově vyrábět. Možná se dočkáme už v roce 2012.

Diskuze (7)
21. 12. 2010 09:07
Re: The Wanton Car
taky bych dal přednost nějaké ne-retro verzi
Avatar - rohYpnol
20. 12. 2010 23:16
Děs a bída
Sorry ale tyhle zmutované paskvily jsou otřes. Jen čekám, kdo kdy přijde s dodávkou coupe-cabrio.
Tohle není coupé, není to ani SUV, není to ani offroad, ani kompaktní, ani praktické, ani sportovní. Tohle zkrátka typický metrosexuální vozítko. Takže pro mě bída, nicméně je to jak dělané pro dnešní dobu. Jestli to půjde do výroby, pak to bude podle mě úspěšné.
Avatar - Glaukos
20. 12. 2010 17:42
Re: The Wanton Car
retro je fajn
Avatar - Pekelná Micinka
20. 12. 2010 15:23
The Wanton Car
DP. Sorry
Avatar - Pekelná Micinka
20. 12. 2010 15:20
The Wanton Car
Tak tenhle šmudlík by se mi líbil. Tak jak je. Zadní světla jsou parádní. Že by slib do budoucna..? Každopádně, ještě bych chtěl neretro interiér a byl bych minimaximálně spokojený.