Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků 2012: Stříbro pro Davida Vršeckého

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Při sedmém podniku letošního seriálu závodů Evropského šampionátu závodních tahačů předvedl Jochen Hahn, kdo je držitelem mistrovského titulu.

V pořadí sedmá čtveřice závodů tahačů se uskutečnil na závodním okruhu v ruském Smolensku, kde jezdce a jejich stroje potrápilo horké počasí. Své dominatní postavení na čele celkového hodnocení zde jen důrazně potvrdila dvojice Jochen Hahn a Antonio Albacete. Nejvážnějším konkurentem pro ně byl tentokrát Markus Bösiger ze severočeské stáje MKR Technology a z českých jezdců se na stupně vítězů postavil pouze David Vršecký.

Sobotní pohárový závod vyhrál Španěl Antonio Albacete, před druhým Jochenem Hahnem a třetím Markusem Bösigerem. Za nimi dojeli na čtvrté pozici Adam Lacko a pátý David Vršecký.

Odpolední hendikepový závod přinesl notnou dávku vzrušení a nebezpečí především jezdcům českých stájí. Po osmi kolech totiž bouchlo Bösigerovi turbo a výfuk natáhl horký olej, který se záhy vznítil. Hořící tahač znamenal vztyčení žlutých vlajek, které nakonec vystřídala vlajka červena, za níž stála kolize mezi Davidem Vršeckým a Markusem Oestreichem.

Vítězem sobotního hendikepového závodu byl vyhlášen Rene Reinert na MANu. Druhé místo připadlo Davidu Vršeckému a třetí pozici obsadil Antonio Albacete.

Druhá polovina smoleského závodního víkendu začala podle aktuálního pořadí šampionátu a o vedoucí pozici spolu bojovali Jochen Hahn s Antoniem Albacetem, přičemž druhý jmenovaný se v cíli radoval z první pozice. Za nimi dojeli třetí Markus Bösiger, čtvrtý Adam Lacko, pátý David Vršecký a šestý Markus Oestreich.

Pro diváky byl stejně jako v sobotu zajímavější odpolední hendikep, kdy si jezdci neustále měnili pozice. Vyhrál úřadující šampion Jochen Hahn, stříbro slavil Markus Bösiger a bronz patřil Albacetemu. Adam Lacko bodoval pátý opět před Davidem Vršeckým.

V celkovém hodnocení je po sedmi závodních víkendech na první pozici Jochen Hahn s 331 body. Za ním je druhý Antonio Albacete, který má 325 bodů. Třetí místo má v současnosti s 215 body Adam Lacko. Markus Oestreich je s 204 body na čtvrté pozici. Na pátém místě je David Vršecký se 189 body a za ním je šestý Markus Bösiger se 165 body.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)