Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi e-Evolution: Koncept poodhalil své linie i techniku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Mitsubishi Motors Corporation na autosalonu v Tokiu na přelomu října a listopadu představí koncept, který má naznačit směr, jímž se má v nejbližších letech japonská značka vydat.

V Tokiu se uskuteční 45. ročník zdejšího autosalonu ve dnech od 25. října do 5. listopadu letošního roku a japonská automobilka Mitsubishi si pro něj připravila světovou premiéru konceptu, jehož označení vyvolává vzpomínky na sportovní sedany Lancer Evolution z let 1992 až 2016.

Novinka pojmenovaná e-Evolution ovšem nehodlá jít v jejich stopách, ale naopak jde svou vlastní cestou. Podle materiálů společnosti Mitsubishi Motors Corporation má představovat vývojovou studii elektromobilu, naznačující pravděpodobné směřování vozů Mitsubishi v nejbližších letech.

Koncept e-Evolution i proto není sedanem, ale podle aktuální módy crossoverem s dynamickou siluetou a pro svou značku netradičním členěním předních partií se světlomety rozdělenými do dvou úrovní. Vedle lehkého poodhalení designu automobilka nabízí i nové oficiální informace o technice a výbavě konceptu.

Mitsubishi e-Evolution má disponovat pohonem všech kol a trojicí elektromotorů, z nichž jeden je určen pro přední kola. Pohonný systém má disponovat vysokým točivým momentem a aktivní kontrolou stáčení vozu kolem svislé osy (AYC) s využitím dvou elektromotorů.

Součástí výbavy konceptu pak má být vysoce propracovaný osobní palubní asistent, využívající umělé inteligence a Mitsubishi chce jeho prostřednictvím představit tzv. chytré reproduktory propojené s vozidlem.

Mitsubishi e-Evolution podle aktuálních informací nejspíš nezamíří v podobě, v níž se představí v Tokiu, do sériové produkce, ale poslouží především k prezentaci know-how značky v oblasti elektromobility a moderní umělé inteligence.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)