Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsuoka Viewt III: Micra s designem Jaguaru v nové generaci

David Bureš
Diskuze (12)
Malý Nissan z dílny japonské značky Mitsuoka si ponechává retro tvary.

Japonská značka Mitsuoka představila novou generaci modelu Viewt. Jedná se o malý sedan postavený na základech Nissanu Micra. První generace tohoto automobilu se začala prodávat v první polovině devadesátých let.

Třetí generace modelu Viewt sdílí techniku s aktuálním Nissanem Micra, který se u nás začal prodávat v roce 2010. Oba vozy jsou si podobné pouze z boku – shodná je linie bočních oken, jinak je tato japonská dvojice zcela svébytná.

Viewt je totiž sedanem, proto má zcela přepracovanou záď, která tak jako příď připomíná Jaguary ze šedesátých let – hlavně model Mark II. Retro design nesly i předchozí generace Viewtu, od kterých se ta nová liší jen minimálně. Mezi změny patří například odlišná vnější zpětná zrcátka a kliky dveří.

Vnitřek už tolik retro není, nachází se tu však mnohé prvky ze současné Micry – vršek palubní desky nebo část středové konzole. Zajímavostí je vodorovný dřevěný pás vedoucí přes palubní desku. Interiér vůbec působí luxusněji než ten v Micře, vedle zmíněného pásu je to i díky koženým sedadlům.

Pod kapotou pracuje benzinový 1,2litrový tříválec ze současné Micry, který je naladěn na 59 kW. Motor spolupracuje s bezstupňovou převodovkou CVT. V nabídce je pohon předních, nebo všech kol, což v této kategorii aut není příliš obvyklé.

Japonské ceny Mitsuoky Viewt III se pohybují od 2.050.000 do 2.725.000 jenů, což je při současném kurzu asi 520 až 691 tisíc korun.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - Bristol
29. 5. 2012 20:22
Micro-jaguár
vrchol nevkusu....takovou věc bych čekal v číně...ale japonsko...? tak to jste mě teda zklamali... :no: :no: :no: :no:
29. 5. 2012 16:39
Re: No...
Au, to boli. A proc zrovna Micra .... , kdyby to postavili na necem vetsim, treba na lade Nive . >:D ta ma odpovidajici velikost kol a spravny sklon celniho okna.
Avatar - Stekli
29. 5. 2012 16:32
Recept
Ako vznikal Mitsuoka Viewt III?

Potrebujete:
1.) Saab 92 [odkaz]
2.) Starý Jaguar S-Type: [odkaz]
3.) Nissan Micra

Postup:
1.) Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady. Môžete servírovať, najlepšie pod názvom Mitsuoka Viewt III.
29. 5. 2012 14:14
Japonci
Berte v potaz že oni byly vždycky jiní.Tahle značka se tam těší docela popularitě.. >:-[]
29. 5. 2012 13:25
Dobrá stylovka
:yes: Jenom bych dal větší kola.

Když si i socky mohou kupovat jako masírky levný velký SUV, tak proč by jiní nemohli jezdit v pseudoaguárech.