Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Yeti maskovaná jako Suzuki Grand Vitara (aktualizováno)

Aleš Dragoun
Diskuze (65)
Modernizované SUV Škoda Yeti se objeví zřejmě ve Frankfurtu. Špionážní fotky nasvědčují, že v jeho případě půjde o radikálnější změnu.

Aktualizováno 28.5.: Doplnili jsme nejnovější fotografii přední části vozu, vyfotografovaného v Číně. Jde tak pravděpodobně o verzi s prolouženým rozvorem.

První špionážní snímky prototypu, které zveřejnil server auto.sohu.com ukrývají zamaskované auto, ale už z něj můžeme tušit, že Yeti pro modelový rok 2014 opravdu ztratí originální velké přední mlhovky a jeho vnější vzhled se přizpůsobí nové Octavii, Rapidu a koneckonců i Superbu. Yeti zkrátka převezme jejich hrany a trochu zdrsní. Směrem k prvním dvěma se posune i vizáž interiéru. Prototypy se momentálně testují po celém světě.

Hlavně přední část připomíná Grand Vitaru od Suzuki, stejně jako hranaté zakončení třetích bočních oken. Paradoxní je, že koncern Volkswagen chtěl se Suzuki uzavřít partnerství, celá věc se ale nezdařila. Prototyp má z důvodů utajení náhradní kolo na pátých dveřích a (určitě falešné) otevírání do strany, čímž také Vitaru napodobuje. Navíc po „japonsku“, směrem k chodníku. Dokonce i na masce je logo připomínající samurajské S, ale prolis na kapotě i celkové linky jasně říkají, že jde o Yetiho. Alespoň vizuálně má ale o 60 mm delší rozvor čínské verze (2638 mm). Svislá zadní světla i přední stříbrný A-sloupek místo černého mohou být také součástí kamufláže.

Inovovaný „sněžný muž“ by se měl představit jak v městské verzi, tak i v terénní s výrazným oplastováním. Že by opět inspirace u Suzuki? SUV od Škody se nám jistě bude postupně odhalovat, do premiéry zbývá přece ještě dost času. Stávající nabídka agregátů 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.8 TSI, 1.6 TDI a 2.0 TDI se příliš měnit nebude. V případě silnějších benzinových turbomotorů počítejme se šestistupňovými manuálními převodovkami i DSG a pohonem předních, nebo všech kol. Na detaily je však ještě příliš brzy.

suv skoda yeti novemodely suv skoda yeti novemodely

Aleš Dragoun
Diskuze (65)
30. 6. 2013 21:58
koncept
Viete to je maskovana yeti ale jej koncept je nadhery a v roku 2016 ma prist snowman to je predlzeny yeti ale fakt dlhy. samozrejme yeti musi prejst feciliftom tak tu je koncept yeti 2[odkaz] :yes: :yes: :yes:
Avatar - Aladeen
29. 5. 2013 15:46
Re: DOUFÁM...
V SR máme iné ceny ako v CZ základ 103kw Elegance je za 27 000€

Pozeral som verziu 103kw Elegance + nejaké príplatky (rezerva , sklopné operadlo , multifunkčný volant atď...) aby to bolo porovnateľné , ale presne sa to aj tak nedá nakonfigurovať ... ;-)
Avatar - Invert
29. 5. 2013 14:38
Re: DOUFÁM...
A co výbava? Na to jsi zapomněl? Honda CR-V nemá větší výkon, Yeti má 125kW, CR-V "pouze" 110 kW... Tak nevím, co tu je silnější ;-)
Avatar - peter_ko
29. 5. 2013 11:45
Re: DOUFÁM...
Ejha toľko argumentov naraz si mu nemal nasypať, to nerozdýcha ;-) ale jednoznačne na strane Yetiho je výbava Active za 14 587 éčiek bez rádia a klimatizácie, no nekúp to :yes:
Avatar - Aladeen
29. 5. 2013 11:33
Re: DOUFÁM...
Porovnávam s 2,0TDI 4x4 Elegance 28 800€
napríklad ...
RAV4 - za rovnaké peniaze ponúkne väčší priestor , ovládateľnosť a podľa mňa lepší systém 4x4 a vyšší výkon ;-) - 28 400€
CRV- Technicky vyspelejšíe auto s výkonnejším motorom a celkovo je to väčšie auto s podobnou výbavou - 28 690€

Ostatné som nepozeral , ale tu je dôkaz že sú aj lepšie voľby ;-) Samozrejme niekomu to nemusí vyhovovať ...