Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Lexus CT200h příští rok, nová generace v roce 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejmenší model v nabídce automobilky Lexus je v současnosti poslední, který na své karoserii nenese stopy aktuálního designového stylu této značky.

Kompaktní prémiový hatchback Lexus CT200h se ve své sériové podobě představil začátkem roku 2010. V nabídce své značky tedy patří mezi veterány a jeho stáří připomíná i nástup nové generace konkurentů s výrazně širší nabídkou karosářských verzí a pohonných jednotek.

Při pohledu na množství verzí Audi A3, kompaktní Mercedes-Benzy tříd A, B, CLA a GLA nebo BMW řady 1 se může zdát, že Lexus nehodlá pokračovat v boji s konkurencí v nižší střední třídě a CT200h nechá v tichosti odejít.

Podle informací webu GoAuto získaných přímo od šéfa australského zastoupení Lexusu se ale máme dočkat v případě CT200h řady novinek. První z nich se má stát uvedení modernizovaného provedení, jehož prodej se má rozběhnout v příštím roce.

Lexus CT200h v rámci modernizace dostane přední partie odpovídající současnému stylu značky. Nejzásadnější změny se samozřejmě odehrají na přídi, kam zamíří nová maska chladiče, kterou doplní agresivněji tvarovaný nárazník.

V tomto atraktivnějším kabátě si má současné CT200h počkat na svého nástupce do roku 2016. S druhou generací této modelové řady má Lexus údajně velké plány a hodlá ji uvést i na severoamerický a čínský trh.

S ohledem na karoserie, které preferují zákazníci právě na těchto velkých trzích, lze očekávat, že Lexus u řady CT přistoupí k rozšíření nabídky karosářských verzí a kromě hatchbacku se dočkáme minimálně i kompaktního sedanu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)