Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Netradiční svolávací akce: BMW svolává jedno auto. Jedno jediné!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Svolávací akce se u velkých automobilek většinou týkají desítek, stovek a tisíců vyrobených automobilů. Ve Spojených státech amerických ovšem nyní musí do servisu jen jedno jediné BMW X3.

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) oficiálně vyhlásil svolávací akci pro jediné BMW X3. Konkrétně se jedná o vůz v provedení xDrive 28i, který byl vyroben 7. června letošního roku.

Důvodem pro svolávací akci tohoto konkrétního exempláře je možnost, že kontakty k elektronické řídící jednotce posilovače řízení nejsou správně připojeny, což může zvyšovat riziko vzniku požáru.

NHTSA uvádí, že oprava bude zdarma provedena u oficiálního severoamerického zastoupení značky BMW, na nějž se mohou se svými dotazy ohledně této závady obrátit i další majitelé modelu X3.

Samotné zastoupení značky BMW prozatím nepotvrdilo termín, kdy má dojít k opravě tohoto jediného X3, ale není pochyb o tom, že se bude jednat o jednu z nejrychleji provedených svolávacích akcí v automobilové historii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
14. 10. 2016 15:22
Jak na to přišli
To by mě teda zajímalo jak na to přišli, že se to stálo právě u jediného auta. Když jde o vadu určitého motoru tak to chápu, stejně jako dieselgate, ale tohle. :-)