Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Leaf Nismo Concept odhaluje sportovnější tvář elektromobilu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Nissan si pro autosalon v Tokiu připravila světovou výstavní premiéru sportovně laděného konceptu na základech druhé generace elektromobilu Leaf.

Tokio bude hostit ve dnech od 25. října do 5. listopadu letošního roku 45. ročník autosalonu, na němž hodlá automobilka Nissan návštěvníkům představit Leaf Nismo Concept, jehož prostřednictvím především přiláká pozornost k nové generaci svého úspěšného elektromobilu Leaf.

Nissan Leaf Nismo Concept se představuje s mírným předstihem již nyní prostřednictvím série snímku, odhalujících mírné odlišnosti v designu, pod nimiž je podepsána sportovní divize Nismo.

Koncept se od sériového modelu na první pohled odlišuje kombinací bílé a černé barvy spolu s nově tvarovanými předními i zadními nárazníky a prahy, jejichž lemy zdobí červené linky. Záď se navíc může pochlubit výrazným difuzorem, v jehož středu je umístěno brzdové světlo. Samozřejmostí je pak specifický design litých kol.

Nissan v materiálech doprovázejících snímky uvádí, že nové řešení nárazníků i prahů dále zlepšuje aerodynamické vlastnosti karoserie a zlepšuje proudění vzduchu kolem ní.

Interiéru se koncept od sériového provedení odlišuje minimálně a hlavní změnou jsou zde červené rámečky výdechů ventilace, proužek stejné barvy na volantu a prošívání čalounění sedadel i výplní dveří nití červené barvy.

K technice konceptu se Nissan prozatím nijak nevyjadřuje a pouze připomíná, že sériový model Leaf je vybaven elektromotorem o výkonu 110 kW, jemuž potřebnou energii poskytují lithium-iontové baterie s kapacitou 40 kWh, poskytující normovaný dojezd 378 kilometrů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)