Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Micra: Turbodiesel zatím jen pro Indii

Diskuze (2)
Nový Nissan Micra se bude zatím spoléhat jen na zážehové motory. Turbodiesel se dostane k zákazníkům pouze v Indii.

Nissan Micra v nové generaci K13 je doma v Indii (a Thajsku). Odsud se bude dovážet do Evropy, když indická výroba nahradila dosavadní produkci Micry v Anglii, a Indie bude také jedním z klíčových trhů pro nový model.

Nyní přichází zpráva, že Evropané se budou muset spokojit jen se zážehovými motory. Nový tříválec o objemu 1,2 litru dostupný ve verzi s atmosférickým plněním (59 kW) nebo přeplňovaný kompresorem (72 kW) budou zatím jediné možné motorizace. Nová Micra 1,5 dCi totiž neopustí indický subkontinent.

Tento čtyřválcový turbodiesel je dostupný v Indii od prosince. Jedná se o osmiventilový agregát 1,5 dCi s 48 kW a 160 Nm, ve stejném provedení, jaké se montuje do indické verze Dacie Logan. Do Evropy ani na jiný exportní trh tento motor nedorazí.

Podle neoficiálních informací z Indie neuvažuje Nissan o vznětovém motoru pro Micru dříve, než bude moci evropským zákazníkům nabídnout maloobjemový agregát vyhovující emisní normě Euro 6.

Stejný indický zdroj také potvrdil, že na nové platformě V, který v Micře debutuje, vznikne malý sedan. Vyrábět se bude od 2. pololetí 2011 společně s Microu v továrně Chennai, nepůjde však o „Micru sedan“, ale samostatnou modelovou řadu. Na stejné platformě má v roce 2012 vzniknout i malé MPV.

Diskuze (2)
Avatar - Ronault.
16. 12. 2010 01:34
Re: Indicky rendlik
Ádo, bývalo to lepší. Možná jsi už unavený, ale to přece nemůže být překážkou k tomu, abys nás přestal bavit svými vtipy! Neupadej do zimního spánku!
Avatar - Ada je zase tady
15. 12. 2010 11:14
Indicky rendlik
Indicky rendlik :no: Kupte si radeji auto.