Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Rogue Warrior Concept: Kola nahradily pásy (+videa)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan proměnil crossover Rogue v koncept, který je ideálním strojem do sněhem pokrytého terénu.

Nissan na letošním autosalonu v Detroitu překvapil atraktivním konceptem pick-upu Titan Warrior, ale koncept Rogue Warrior, který byl připraven pro Montreal Internaional Auto Show, pořádanou od 15. do 24.ledna letošního roku, je ještě větším překvapením.

Základem konceptu je samozřejmě sériový model Rogue druhé generace, což je pro severoamerický trh připravený Nissan X-Trail. Ten je zde nabízen pouze s jedinou pohonnou jednotkou v podobě atmosférického zážehového čtyřválce o objemu 2,5 litru s výkonem 125 kW (170 k) a točivým momentem 237 N.m.

Standardem pro všechny verze Rogue je bezestupňová převodovka Xtronic CVT, jejímž prostřednictvím jsou roztáčena pouze přední kola, zatímco pohon obou náprav je k dispozici na přání. Za základ konceptu s ohledem na jeho zaměření posloužilo právě provedení s pohonem všech kol.

Tým kolem konceptu Rogue Warrior se totiž nezaměřil na design karoserie, provedení interiéru nebo pohonnou jednotku, ale věnoval se prakticky výhradně podvozku. Původní tlumiče byly u Motorsports in Action nahrazeny novými s větším zdvihem a místo kol zaujaly pásy od společnosti American Track Truck.

Namísto jednoho kola je usazena konstrukce s pásy vhodnými především pro jízdu na sněhu, jejíž rozměry jsou 76 cm na výšku, 122 cm na délku a 38 cm na šířku. Světlá výška Rogue díky těmto pásům vzrostla na 58 cm. Nissan uvádí, že koncept Rogue Warrior je na sněhu schopen uhánět rychlostí okolo 100 km/h a poradí i se 45% stoupáním.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)