Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan X-Trail Nismo a další novinky značky pro tokijský autosalon

David Bureš
Diskuze (10)
Nismo se už dávno nezaměřuje jen na opravdové sporťáky značky Nissan, nejnověji upravil SUV X-Trail.

V japonském Tokiu se konají dvě důležité automobilové výstavy. Ta podzimní (motor show) se zaměřuje na sériové novinky a mnohdy šílené studie, ta lednová (auto salon) se specializuje na tuning. Na nadcházející tokijský autosalon se chystá také Nissan, který si připravil hned několik upravených vozů.

Novinkou, která může zaujmout i evropského zákazníka, je X-Trail v úpravě od sportovní divize Nismo. Technické podrobnosti zatím neznáme, víme ale, že X-Trail Nismo dostal svébytné zbarvení vozů této divize – bílou karoserii doplňují černé a červené doplňky. To ale není všechno, SUV si pořídilo i přepracovaný nárazník nebo prahy.

Fanoušek Nisma může smutnit, že už divize nenabízí jen úpravu sportovních modelů, Nissan ale už před lety dal najevo, že tuto značku chce více využít a rozšířit její portfolio. Před dvěma lety tak vznikl elektrický Leaf Nismo nebo malý hatchback Micra Nismo, loni se zase prezentoval Note Nismo, který se v Tokiu ukáže opět.

Nissan ale pro tokijský autosalon 2016 chystá i další novinky. Černý elektromobil Leaf dostal nový aerodynamický paket. Vystavené trio March (u nás známý jako Micra), Note a Juke zase upravila francouzská designérka Lolita Lempicka. Vkusně upravená auta nabídnou bílou karoserii s kontrastní černou střechou.

Nadcházející ročník tokijského autosalonu startuje v pátek 15. ledna. Zastoupeny zde budou i další japonské značky. Jak už jsme napsali, úpravce Mugen mimo jiné přiveze vylepšenou Hondu Civic Type R, Daihatsu se zase pochlubí koncepty na bázi roadsteru Copen.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Sumi2000
1. 1. 2016 23:04
Re: Zpráva celkem o ničem...
Minimálně by měla být i 1.6 bi-turbo 160k...
130 kobylek je děsně málo na velké SUV...
A 2.0 dci by měla být také samozřejmostí !!
31. 12. 2015 16:58
Re: Zpráva celkem o ničem...
Spíš jde o to, že pro Evropu jiný nemá než 1.6 od Renaultu ...
31. 12. 2015 13:09
za malo
penez relativne rozumny zisk, proste delaj jen to co delaj "vsechny" automobilky, no kolik je mezi lidma Audi s Sline pametem, nebo BMW s M packetem, aneb normalni auta jen s oprickym paketem kterej automobilku stoji naprosto smesnej financ a proda jej zakaznikum za relativne velke penize :-)

me se treba netsina Nismo paketu na normalnich autech libi, u X-Trailu me schazi jen hybrid s nejakym atmo benzinem
31. 12. 2015 12:59
Re: Zpráva celkem o ničem...
diesely se cpou jen v EU, takze Nissan spise rozumne nabidku motoru redukuje, 1 diesel a 1 benzin proste staci, jinych motorizaci by se zrejme prodalo poskromnu a asi by si nasebe v EU vubec nemuseli vydelat
Avatar - dewill
31. 12. 2015 06:07
Bylo to nutné?
Skoro bych řekl, že nebylo, ale když mohlo být nismo Note....

Spíš by mě zajímal Nismo Pulsar se slibovaným motorem 1.8t :*)