Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová SUV od Chevroletu: Captiva se blíží

Libor Zezulka
Diskuze (10)
Chevrolet připravuje dvě nová SUV. To větší dostane jméno Captiva, menší bude sportovnější a vzejde ze studie T2X.

Studie S3X dala základ několika dalším konceptům SUV z portfolia General Motors. Zatímco Opel Antara předchází nástupce frontery, z konceptu S3X vzejde nové velké SUV s názvem Captiva automobilky Chevrolet (dříve Daewoo). Jak antara, tak captiva se budou vyrábět v továrně GM Daewoo v Koreji, a to v pěti i sedmimístném provedení (Opel bude podle předběžných informací pouze pětimístný).

Jako základní pohonná jednotka captivy poslouží zážehový motor 2.4 litru, větší zájem se v Evropě předpokládá o turbodisel 2.0 litru s výkonem 110 kW. Captiva bude měřit 4,6 metru na délku, 1,85 m na šířku a 1,72 m na výšku. Způsob sklápění sedadel bude založen na prověřeném systému Flex-7 z Opelu Zafira. Kromě captivy chystá Chevrolet i kompaktní SUV, jež vzejde ze studie T2X.

Jeho vzhled s menším předním a zadním převisem bude o poznání sportovnější než u většího sourozence s níže položená sedadla navodí sportovní pocit i uvnitř. Větší SUV Captiva vstoupí na trh v polovině příštího roku, kdy se přidá druhá novinka zatím není přesně známo.

Libor Zezulka
Diskuze (10)