Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Volvo C70: je to coupé-cabrio!

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Volvo rozhodně nenechává ujet již slušně rozjetý vlak segmentu kabrioletů s pevnou skládací střechou. Ve Frankfurtu oslaví premiéru nové CC: Volvo C70. Ačkoli číslice v názvu ukazuje na prostřední řadu Volva, technicky má nové Volvo blíže k S40/V50.

Volvo rozhodně nenechává ujet již slušně rozjetý vlak segmentu kabrioletů s pevnou skládací střechou. Světovou premiéru oslaví ve Frankfurtu nové CC: Volvo C70. Ačkoli číslice v názvu ukazuje na prostřední řadu Volva, technicky má nové sportovní Volvo blíže k řadě S40/V50.

První generace Volva C70 se vyráběla ve dvou karosářských variantách, jako klasické kupé 2+2 a kabriolet 2+2. Druhá generace tyto karosérie spojila a je nabízena jako populární Coupé-Cabriolet. Rozměry přibližně odpovídají předchůdci, ale u nového modelu C70 Volvo slibuje větší šířku interiéru a čtyři plnohodnotná sedadla. Designéři nové C70 elegantně oblékli, vozu to sluší jak se střechou tak i nahoře bez. Dlouhá záď je zakončeny rozměrnými koncovými svítilnami, v zavazadelníku se ukrývá třídílná střecha, navržená a dodávaná italskou firmou Pininfarina. Výroba probíhá ve švédském městě Uddevalla, tak jako v případě předchůdce.

Bezpečnost je tradiční doménou všech Volv, takže nový model s otevřenou karosérií nesmí vybočovat. Vedle zpevněné karosérie se novinka může pochlubit okenními airbagy, které pochopitelně nemohly být zabudovány do střechy resp. sloupků karosérie. Výrobce je netradičně umístil do dveří, takže při aktivaci se nespouští shora dolů, ale ze dveří vzhůru. Pomoc okenního airbagu může posádka očekávat nejen při bočním nárazu, ale také při případném převrácení vozu přes střechu.

Karosérie má dvojnásobnou tuhost proti předchůdci, s uzavřenou střechou se tuhost zvyšuje o dalších 10-15 %.

Volvo C70 bude zpočátku poháněno řadovými pětiválci 2,4 l (103 a 125 kW), přeplňovaná verze T5 dosahuje výkonu 162 kW. V roce 2006 příjde na trh také vznětový pětiválec 132 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (37)
18. 7. 2005 22:22
Re: SEFINICE KRÁSY se nekoná..!
Snímek č.4 - to jsem spatřil a doslova to se mnou šlehlo. Z toho nadhledu (č.7) pak je vidět, že to má 4 regulerní místa.... no a pak ten snímek č.8... Bude to velká rána.
15. 7. 2005 22:30
PERSPEKTIVA
Tu mohutnou záď vytváří perspektiva na fotografii, tedy mohutná zadní světla v nepoměru k autu. Jakmile je to focené s odstupem, to zkreslení se vytrácí. Pravdu myslím vidíme na snímku 4 (úchvatné) 7 a 8. Tak já na to znovu dlouze hleděl a, Marko, já píši - velké dělo.