Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový styl Lancie: Granturismo Stilnovo

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Lancia Style Centre ve spolupráci s karosárnou Maggiora představili studii Granturismo Stilnovo, která navazuje na dříve uvedené Granturismo...

Lancia, tvořící luxusní divizi v rámci koncernu FIAT, v posledních letech usilovně pracuje na posílení image a individuality v designu. Italské karosářské umění bude jednou z hlavních silných zbraní nových modelů a často představované studie testují reakce na nové tvary. Elegantní tvary dostala v Ženevě malá Lancia Ypsilon, předtím MPV Phedra a zřejmě zatím nejvýraznější je limuzína Thesis.

Lancia Style Centre ve spolupráci s karosárnou Maggiora představili studii Granturismo Stilnovo, která navazuje na dříve uvedené Granturismo. Třídveřový kompaktní automobil s variabilním interiérem a sportovním hnacím ústrojím čerpá inspiraci z designu automobilů 50. a 60. let. Granturismo Stilnovo měří na délku 4236 mm, šířka je 1828 mm a výška 1465 mm. Úsporný design potvrzuje, že se jeho tvůrci drželi hesla „méně je více“. Mohutná spodní část karoserie je odlehčena bohatě proskleným prostorem pro posádku, nad kterou se klene panoramatické střešní okno. Typická maska chladiče identifikuje jasně stáj, ze které Granturismo Stilnovo přijíždí. Zadní úzké, ale vysoké svítilny, jsou podobné těm na menší Lancii Ypsilon nebo velké Thesis. O možné sériové produkci hatchbacku, který by dobře zapadl do modelové palety Lancie, se bohužel tisková zpráva výrobce nezmiňuje.

Ondřej Láník
Diskuze (2)