Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ocenění pro tahač Scania s motorem Euro 6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Prestižní titul Green Truck 2014, který je udělován ve třídě těžkých tahačů vozidlům s nejnižším dopadem na životní prostředí získala Scania G 410.

Spotřeba paliva dosahující v průměru pouhých 23,29 l nafty na 100 km přinesla Scanii celkem 6702 bodů v celkovém hodnocení pro zisk titulu Green Truck 2014 a tím získal tento tahač návěsu s velkým náskokem první místo v žebříčku dopadu na životní prostředí.

Hodnocení je založeno především na dopadu na životní prostředí z pohledu spotřeby paliva a emisí výfukových plynů, které vozidlo produkuje. Rozsáhlé testy prováděly magazíny VerkehrsRundschau a Trucker na velmi náročném úseku německé silniční sítě.

Poprvé získala Scania ocenění Green Truck před dvěma roky s modelem Scania R 480, k jehož pohonu rovněž sloužil motor splňující emisní normu Euro 6.

Christian Hottgenroth, obchodní ředitel Scanie pro Německo a Rakousko, uvedl, že inženýři společnosti měli nízkou spotřebu paliva, maximální provozuschopnost a snížený dopad na životní prostředí jako hlavní priority při práci na nejnovější generaci kamionů Scania řady Streamline. Pro většinu zákazníků se spolu s efektivností nákladů jedná o aspekty naprosto nezbytné pro jejich činnost.

Emisní norma Euro 6 se stala povinností pro všechna nová vozidla v Evropě ode dne 31. prosince 2013. Scania zahájila prodej svých prvních Euro 6 vozidel již v roce 2011 a následně představila druhou generaci v roce 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)