Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa Van: světová premiéra na autosalonu v Bruselu

Ondřej Láník
Diskuze (3)

Corsa se stala základem pro novou užitkovou verzi Corsa Van.

Na letošním zářijovém autosalonu v Paříži představil Opel studii užitkové Corsy. V příštím roce na autosalonu v Bruselu (13. až 21. ledna 2007) uvede již produkční užitkovou Corsu Van.

Základem mrštné dodávky, určené především pro hustě osídlené aglomerace, je třídveřová Corsa nové generace. Nováček značky Opel, který kombinuje komfort a dynamiku moderního osobního vozu s přepravními schopnostmi dodávky, se na trzích evropských zemí začne objevovat od března roku 2007.

Nový Opel Corsa Van se podle výrobce svou konstrukcí, designem, použitými technologiemi a výbavou řadí na samou špičku své třídy malých dodávek. Za pozornost stojí například užitečná hmotnost, která je v porovnání s předchozím modelem vyšší o 30 %. Škála pohonných jednotek nyní zahrnuje čtyři agregáty – od zážehového tříválce 1.0 12V ECOTEC TWINPORT o výkonu 44 kW až po moderní turbodiesel „common-rail“ 1.3 CDTI o výkonu 66 kW.

Opel předpokládá, že Corsa Van bude populární především u zákazníků v Portugalsku, Španělsku a ve Velké Británii, kde se výborně prodávaly už modely Corsa Van předchozí generace.

Atraktivní design nijak nesnižuje užitné parametry malé dodávky – podlaha nákladového prostoru je zcela rovná, výška nákladového prostoru činí 924 mm, jeho objem pak 919 l. Užitečná hmotnost nové Corsy Van činí až 475 kg.

Nová Corsa Van profituje ze své těsné příbuznosti s Corsou nové generace i při hodnocení bezpečnosti: V náročných testech Euro NCAP získala Corsa pět hvězdiček za ochranu dospělých pasažérů. K dalším charakteristickým rysům nové Corsy Van patří podle Opelu nízké provozní náklady, což je zásluha jednak hospodárných motorů, ale také dlouhých servisních intervalů. K první velké servisní prohlídce musí Corsa Van až po ujetí 60 000 km (nebo po dvou letech provozu).

Ondřej Láník
Diskuze (3)
17. 12. 2006 18:35
novinka???
Prosím vás, co je todle za novinku? Proč je to prezentováno jako nový model, když se jedná jen o 3dv. Corsu, který dali místo zadních oken plech, vyndali zadní lavici, posílili zadní pružiny a namontovali přepážku??? Dyť to samý dělaj v každým českým servisu při přestavbě na N1 (jen místo plechu daj fólii...) :-! A ještě jedna věc: ten litrový motor je slabý už na normální Corsu. Týdle zvětšili užitečný zatížení, takže při plným zatížení se chudák řidič celkem nadře - jak to bude z každý křizovatky muset roztlačit 8-s >:D ;-)