Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opravované úseky D1 budou pod drobnohledem. Kde vám hrozí pokuty za rychlost?

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Od jara letošního roku nasadí Ministerstvo dopravy systémy pro úsekové měření na třech místech. Za překročení rychlosti 80 km/h hrozí pokuta minimálně tisíc korun.

Motoristé se letos budou muset mít na pozoru hned na třech opravovaných úsecích dálnice D1 s omezenou maximální rychlostí. Radary si na řidiče posvítí mezi Ostředkem a Šternovem a dále mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou, kde se měřilo už v roce loňském. Nově v průběhu dubna přibude ještě úsek mezi Hořicemi a Koberovicemi.

Zatím nevíme, kdy přesně měření na jednotlivých úsecích odstartuje, ale dá se předpokládat, že začne souběžně s opravnými pracemi. Nejprve se počítá se zkušebním procesem, krátce poté pak začnou systémy „práskat“ neukázněné řidiče naostro.

Z dohody Ministerstva dopravy, Ředitelství silnic a dálnic a jednotlivých obcí víme také to, že standardní pokuta za překročení osmdesátikilometrové rychlosti zůstane na tisíci korunách, tedy stejně, jako tomu bylo při měření v roce loňském.

Kamery se ale mohou objevit i na dalších úsecích, konkrétně z Jihlavy do Velkého Beranova, mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem či od Devíti křížů k Ostrovačicím. Ze statistik ministerstva plyne, že 40 % pokutovaných jsou řidiči ze zahraničí, zaplatí prý zhruba 70 %. Čeští motoristé jsou o něco zodpovědnější, zaplatí 80 až 90 % z nich.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - white label
12. 2. 2018 21:00
Re: Informacni hodnota
Já bych řekl, že jak to našel, tak to taky opsal...
12. 2. 2018 20:55
No konečně
Konečně dají pod drobnohled práci na silnici, omezení kvůli opravě- ačkoliv na dělníka nenarazíte mnoho kilometrů. Kvalita opravených úseků by chtěla taky překontrolovat, na 2/3 opravených úseků to drnčí jako svině protože to je položený křivě jako svině a hlavně překontrolovat odpracované hodiny, většinou dělníci makaj tak 4h denně, zbytek se buď vůbec nenachází na pracovišti nebo jen nečině sleduje dění kolem.
- Sakra já zapomněl, oni budou mít pod drobnohledem nasrané řidiče, aby náhodou nejeli o 5 Km/h víc. No to se nesmí! Pokutovat, v médiích to rozmáznout jako piráta silnic a teroristu!
Avatar - CHerokee
12. 2. 2018 15:40
Re: Výsměch...
Přesně vystiženo. Chování ministerstva dopravy je skandální...a je to celé jeden velký šlendrián. Jde to pomalu, nekvalitně, způsob provedení otravuje řidičům život, i přesto je to zpoplatněno a ještě nás tam budou buzerovat s radarem. Jako to si říká o defenestraci.
12. 2. 2018 15:34
Výsměch...
Za to jak dálnice vypadá a ještě bude vypadat by nejen neměli pokutovat, ale ještě by měla být zcela zdarma >:D Člověk každej rok platí 1500 a každej rok je to naprostá katastrofa, buď hnusnej povrch po kterým se nedá jet a nebo nonstop uzavírky ... Jet z Prahy do Brna je vyloženě sebevražda
Avatar - praděda7
12. 2. 2018 12:17
Re: A kde ty nové úseky jsou?
Souhlas. I na těch nové opravených to na několika úsecích drkotá. Natáhnou nový drkotající koberec to nezvláne jen tak nějaký machr...na to jsou potřeba "zlaté české ručičky". ;-)