Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Palmer Johnson Niniette: Jachta inspirovaná značkou Bugatti

Michal Fokt
Diskuze (1)
Známý výrobce jachet představuje novinku, která se designem i použitými materiály inspiruje u luxusních vozů firmy Bugatti.

Ettore Bugatti, zakladatel stejnojmenné značky, neměl srdce jen pro auta, ve třicátých letech vyvíjel také závodní jachty a nezřídka jim dával jména lidí, blízkých jeho srdci. Dnes už je Bugatti jen o automobilovém byznysu, tento přístup ale inspiroval loďařskou firmu Palmer Johnson, která spojuje v nejnovějším produktu svůj um s odkazem automobilové značky a jejího zakladatele.

Nová jachta Palmer Johnson nese jméno Niniette, což je přezdívka, kterou dostala dcera Bugattiho Lidia a tím propojení s Bugatti teprve začíná. Je vytvořena z uhlíkového kompozitu a její tvary našly inspiraci u klasických vozů francouzské automobilky. Řeč je konkrétně o dvoubarevném lakování a klesající boční linii jako u Type 57C Atalante, zatímco honosné rozměry mají evokovat Type 41 Royale.

Niniette vzpomíná na staré dobré časy také rozsáhlým použitím dřeva. Na palubu se použije exotické dřevo bubinga, zkombinované s javorem, popřípadě dubem, přičemž má kontrastovat s moderními materiály jako je právě zmíněný karbon nebo titan. Jachta pojme čtyři osoby a interiér může být na přání zákazníka navržen stylisty Bugatti. Stejně tak je na klientovi volba motoru, přičemž Palmer Johnson může nabídnout i specifikaci, schopnou plavby rychlostí až 38 uzlů (70 km/h). Loď se bude vyrábět v délkách 12, 19 a 27 metrů, přičemž základní cena začíná na dvou milionech euro.

Michal Fokt
Diskuze (1)
8. 12. 2015 18:14
pekne
pekne vizosky :-)