Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron za pouhé 4 miliony korun? Tady něco nehraje...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Ojeté Bugatti Veyron je auto za desítky miliony korun. Proto nás zaujalo, když jsme narazili na vůz, za který majitel chce jen něco málo přes 4 miliony.

Je jasné, že v tomto případě něco nehraje. A ne, nejde o to, že by auto bylo nabouráno nebo nějak jinak poškozeno, na fotografiích vyhlíží docela hezky.

Háček je v tom, že se ve skutečnosti o Veyron nejedná, což ostatně prodejce hned v titulku u nabídky přiznává. Stroj představuje jen repliku známé "bugatky".

Video se připravuje ...

Majitel popisuje, že jde o ručně vyrobené auto, jehož stavba trvala roky. Základem je rám z ocelových trubek, pohonné ústrojí - motor s převodovkou - pak pochází od Audi. Tvůrce vybral 4,2litrový vidlicový osmiválec, který je údajně přeplňován dvěma turbodmychadly. Jeho parametry neudává, ale zřejmě jde o jednotku z Audi RS 6 generace C5. V té biturbo V8 poskytovala výkon 331 kW, ve verzi Plus pak 353 kW. Pokud ze stejného modelu pochází i převodovka, půjde o pětistupňový automat.

Prodejce dále zmiňuje nastavitelný podvozek a další díly od Audi - například brzdy, elektroniku nebo přístrojovou desku. Zajímavě působí některé detaily, třeba kryt v motorovém prostoru, který simuluje přítomnost šestnáctiválce Bugatti. V interiéru najdeme sportovní sedadla Recaro, čalouněná světlou kůží Nappa.

Replika Bugatti má po registraci, došlo k ní ve Velké Británii v roce 2021, chlubí se také značkou na přání ve tvaru EB12BUG.

"Fejkový" Veyron po prvním majiteli je na prodej za 149.990 liber, což je v přepočtu asi 4,16 milionu korun. A přestože se nachází a jezdí v Británii, má levostranné řízení.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

17. 6. 2023 08:47
Motor
Zvláštní, že tady říká, že motor pochází z R8... Kde je tedy pravda?