Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti W16 Mistral na nových (a úchvatných) fotkách. 1600koňový roadster zavítal na jih Francie

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Bugatti W16 Mistral je roadster s fascinujícími parametry. Prohlédněte si ho na nových fotografiích pořízených v jižní Francii.

Auto se tak na těchto snímcích představuje v prostředí, z něhož pochází jeho jméno. Označení Mistral je totiž inspirováno silným studeným severozápadním větrem známým právě především z oblastí Azurového pobřeží Středozemního moře.

Video se připravuje ...

Bugatti novinku, první roadster značky od modelu Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, který se v roce 2013 stal nejrychlejším otevřeným vozem planety, nafotilo na hezkých silnicích v kopcích nad pobřežím, auto se však na několika obrázcích objevuje také přímo u moře. Automobilka dále nabízí pohled na zajímavé detaily, zejména provedení zadních světel.

Z různých úhlů si ale novinku můžete prohlédnout i na dalších nových fotografiích, Bugatti totiž roadster nafotila také v Tokiu a Singapuru. Snímky samozřejmě najdete v galerii.

Připomeňme, že W16 Mistral představuje vůz, jímž se značka loučí s legendárním osmilitrovým šestnáctiválcovým motorem přeplňovaným čtyřmi turbodmychadly. V roadsteru je naladěný je na maximální výkon 1.176 kW (1600 koní).

A stejně jako další modely Bugatti, také Mistral má speciální režim pro dosažení maximální rychlosti. Po jeho aktivaci se zadní křídlo upraví do polohy, ve které vytváří minimální aerodynamický odpor a vůz tak ještě snadněji proplouvá vzduchem. Vůz byl přitom navržen tak, aby dosáhl maximální rychlosti přinejmenším 420 km/h. Tato rychlost bude ale nejspíš elektronicky omezená.

Mistral tak překonává již zmíněný Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, který v roce 2013 dosáhl rychlosti 408,84 km/h.

Bugatti naplánovalo sérii pouhých 99 exemplářů a všechny byly už v okamžiku oficiální premiéry v srpnu loňského roku vyprodány. Letos budou zákazníkům umožněny konfigurace, základní cena se pohybuje okolo 5 milionů eur, což je v přepočtu asi 119 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme