Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle armádní terénní auto je možná ošklivé. Nabízí ale záruku na 100 let!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Společnost Partisan Motors představuje svůj koncept lehkého terénního automobilu pro armádní nasazení, s nímž jde proti současným trendům a nabízí k nim zajímavou alternativu.

Na první pohled působí Partisan One, jako projekt automobilu pro rozvojové země, ale jeho tvůrce, jímž je Dr. Juri E. Postnikov, jej uvádí jako universální armádní SUV, které má vynikat jednoduchou a zároveň robustní konstrukcí karoserie, nízkými provozními náklady a dlouhou životností.

Partisan One s celkovou délkou 4761 mm a minimální světlou výškou 360 mm na první pohled zaujme vzhledem a konstrukcí skeletu karoserie z obdélníkových ocelových profilů. Pravý úhel pak konstruktér opustil pouze před předními a za zadními koly s ohledem na dosažení co nejlepší průchodnosti v terénu.

V rámu karoserie jsou připraveny otvory, k nimž může být přimontováno například dodatečné pancéřování, které má být možné instalovat i pod podlahu vozu a to tak, aby mělo v podélné ose vozu tvar písmene V k usměrnění energie a střepin v případě výbuchu nálože pod automobilem směrem do stran.

Partisan Motors v případě pohonné jednotky uvádí, že její model One je navržen tak, aby mohl být osazen různými motory podle požadavků jeho budoucích provozovatelů. Materiály společnosti pak zmiňují, že při využití moderního vznětového motoru a velkokapacitní palivové nádrže se může dojezd vozidla pohybovat okolo 1000 až 1500 km.

Konstrukce vozu je natolik jednoduchá a flexibilní, že není problém připravit vedle představeného provedení s jedním párem dveří i provedení čtyřdveřová s různými typy karoserií a dokonce i konfiguracemi náprav od 4x4 až po 8x8.

Partisan Motors vyzdvihuje i životnost svého vozidla a uvádí, že je má být možno využívat bez problému 50 let. Myšleno je samozřejmě skeletu karoserie, na nějž hodlá společnost poskytovat 100letou záruku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
16. 10. 2017 20:53
Re: Úsměvné
Kdepak, stahovačka. Je to gumicuk. >:D
12. 10. 2017 09:25
Re: Úsměvné
pán je vtipálek a nebo ještě nikdy nic nereklamoval. Teoretická životnost každého výrobku může být 50 let a praktická všichni víme.
12. 10. 2017 08:00
Re: ;-))
Nerozumim, co ma auto, urcene pro armadu spolecneho s crash testy? U tanku či jiného obrněného vozidla řešíte crash testy a testy nárazů do chodců? Toto není nahrada rodinného SUV pro maminky s dětma
12. 10. 2017 07:57
Re: Úsměvné
Četl jste článek? Pokud ano tak se píše, že teoretická životnost auta je cca 50 let a na skelet karoserie je záruka 100 let. Příště prosím více číst a méně psát.
11. 10. 2017 20:42
Re: Úsměvné
ale ne to je stahovací páska >:D
Jinak by mě zajímalo po kolika zásazích upadnou ty dveře co drží 2 šroubky. Jinak ty profily jsou tak na motokáru a to prý na to chtějí věšet pancéřování, kdy jeden díl bude těžší než ted celé auto. No na Silvestra nebo Apríla by to byl dobrý článek.