Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se, jak složili Nissan Qashqai z GT-R. Má 1500 koní! (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan Qashqai je v první řadě rodinný crossover, ale s technikou z modelu GT-R a v řádné péči zdatných ladičů se z něj může stát stroj, který se svými výkony vyrovná i Bugatti Veyron.

Nissan si již několik let hraje se svým Juke R, spojujícím karoserii malého crossoveru s motorem a podvozkem kupé GT-R. Výsledek tohoto spojení přitahuje pozornost všude, kde se objeví a není divu, že se stal inspirací pro vznik podobné kreace s karoserií modelu Qashqai.

Ta ovšem není dílem samotné automobilky, ale stojí za ní britská firma Severn Valley Motorsport, která svým SVM Qashqai R děsí majitele supersportů a hypersportů na nejrůznějších akcích s měřenými sprinty pořádaných ve Velké Británii.

SVM Qashqai R má ve své přídi uložen šestiválec z kupé GT-R z roku 2012, který díky řadě nových komponentů od kovaných pístů přes na zakázku připravená turbodmychadla až po palivová čerpadla původem z Bugatti Veyron disponuje ve své současné podobě výkonem 1500 koní (1104 kW).

Celkem nenápadné monstrum s pohonem všech čtyř kol zvládne sprint na čtvrt míle za 9,1 s a vzdálenost něco málo přes jednu míli (1,609 km) má stačit k dosažení maximální rychlosti 357 km/h.

Severn Valley Motorsport nějakou dobu svůj Qashqai R nabízelo k prodeji a nyní je údajně hlavní cenou loterie, jíž se lze zúčastnit za poplatek ve výši 10 britských liber (¨zhruba 325 Kč) a vyplnění dotazníku. Kdo chce ztrojnásobit svou šanci na výhru, ten zaplatí 25 britských liber (okolo 805 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)