Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 GT3 RS pomohl k rekordnímu času nečekaný konkurent

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Porsche dosáhlo 16. dubna s 911 GT3 RS na Severní smyčce Nürburgringu nového rekordního času. Tohoto úspěchu se údajně povedlo dosáhnout díky vstřícnosti vývojového týmu Corvette ZR1.

Pro testování nových modelů a rekordní jízdy bez přítomnosti jiných firem či soukromníků si musí automobilky a závodní týmy Nürburgring rezervovat pro sebe se značným časovým předstihem, což automobilka Porsche v případě své loňské rekordní jízdy modelu 911 GT2 RS učinila, ale letos byla situace údajně poněkud odlišná.

Pro rekordní jízdu Porsche 911 GT3 RS nebyl v dubnu letošního roku údajně rezervován žádný termín a tým kolem tohoto projektu se jel 16. dubna na Nürburgring jen podívat, aby zjistil, kdo zde právě testuje.

Slavný závodní okruh měl mít ten den pro sebe vývojový tým Corvette ZR1 a jen díky přátelským vztahům mezi inženýry a techniky značek Chevrolet a Porsche došlo k dohodě, jejímž výsledkem se stal čas 6:56,4 minuty na jedno kolo, za jehož dosažením stojí tovární jezdec Porsche Kévin Estre s 911 GT3 RS.

Podle informací, které uvedl Oliver Berg, produktový manažer Porsche, v rozhovoru pro Motormouth, měl mít tým kolem 911 GT3 RS okruh k dispozici na jednu hodinu, ale již při prvním kole bylo dosaženo času šest minut a padesát devět sekund. Tento čas byl dosažen i ve druhém a třetím kole. Rekordních šest minut a padesát šest sekund padlo ve čtvrtém kole.

Porsche 911 GT3 RS nakonec k rekordním jízdám místo celé hodiny věnované týmem kolem Corvette ZR1 stačilo údajně jen půl hodiny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - speedfred
4. 5. 2018 12:28
Prepis tel. rozhovoru v Poršä
Hans (centrála) : Kévin zober si GT3 a choď mrknúť na Nurbas ako to tam vypadá s novým asfaltom.
Kévin : já fooľ !
po chvíli Kévin : jazdia tu od Ševroletu s nejakou hlučnou plečkou.
Hans : tak im zaplať obed u Sabiny a skús to naše "er eso" trošku prevetrať počas ich žranice.
Kévin : já fóóľ !
po chvíli Kévin : mám to ,mám to, mám to !!
Hans : a čo??
Kévin : no rekord !
Hans : zupa, zupa ! Ak ti ešte ostal nejaký benzín na návrat domov, tak príď dáme jednu Plzeň 12°od malých susedov čo nám tu poslali z Junge Boleslav. :-)