Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace Volva V40 se konečně podívá i do USA

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Soudě dle komentářů pod zahraničními články o Volvu V40, mnozí američtí zákazníci značky by si vůz rádi koupili. Švédi jim tedy vyjdou vstříc, a to s příští generaci hatchbacku.

Nástupce hatchbacku Volvo V40 je již ve vývoji a zdá se, že se jej konečně dočkají i zákazníci z USA, kteří o podobném voze vědí a mnozí jej i chtějí. Senior viceprezident společnosti Alan Visser naznačil v rozhovoru pro nizozemský De Telegraaf, že příští generace model přijde v roce 2017 a při jejím vývoji bylo myšleno i na americké zákazníky.

Varianta XC40, v současné době označovaná jako V40 Cross Coutry, dorazí o rok později. Značka pak chce rozdělit své produkty na tři části – sedany V, kombi V a crossovery XC, přičemž do roku 2019 má představit 14 nových variant. Jiné karosářské varianty nejsou pro blízkou budoucnost v plánu.

Naopak se mohou objevovat automobily s prodlouženým rozvorem, které budou označovány písmenem L. Kromě vozu S60L, jež se podívá do USA ještě tento rok, se zvažuje také varianta V40L. Z hlediska pohonných jednotek máme očekávat benzin-elektrický hybrid jakožto součást plánu Volva nabízet hybrid pro každou modelovou řadu. Jinak jsou jasné benzinové a naftové čtyřválce, minimálně pro domácí trh i vozy na etanol.

Volvo V40 dá značce možnost zaútočit v USA na pozice Fordu Focus a Volkswagenu Golf. Ještě dříve mají přijít vlajkové lodě S90 a V90.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)