Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej miniaut Mitsubishi a Nissan kvůli skandálu prudce klesl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Prodej miniautomobilů japonských společností Mitsubishi Motors a Nissan Motor se v dubnu v důsledku skandálu kolem testování spotřeby propadl zhruba o polovinu.

Vyplývá to z údajů japonského svazu pro lehká motorová vozidla a motocykly. Automobilka Mitsubishi minulý měsíc přiznala, že její zaměstnanci u některých modelů minitautomobilů, včetně vozů vyráběných pro Nissan, manipulovali s testy spotřeby paliva.

Metody testování spotřeby odporující japonským předpisům prý automobilka používala již od roku 1991. Mitsubishi zatím potvrdila manipulace u čtyř modelů miniautomobilů s obsahem motoru do 660 kubických centimetrů, které se prodávají pouze v Japonsku.

Konkrétně jde o modely Mitsubishi eK Wagon a eK Space a vozy Dayz a Dayz Roox, které Mitsubishi vyrábí pro automobilku Nissan. Skandál by se však podle firmy mohl týkat také dalších modelů.

Celkový prodej miniautomobilů Mitsubishi se podle dnešních údajů v dubnu meziročně propadl o 45 procent na 1477 vozů. Prodej miniautomobilů Nissan klesl dokonce o 51 procent na 5574 vozů, napsala agentura Reuters. Propad souvisí i s tím, že Mitsubishi i Nissan po vypuknutí skandálu okamžitě zastavily prodej problémových modelů. Mitsubishi dokonce přerušilo i jejich produkci.

Mitsubishi již dříve uvedla, že údaje o spotřebě automobilů, které prodává ve Spojených státech, jsou v pořádku. Dodala, že začala prověřovat rovněž údaje o spotřebě vozů prodávaných na dalších trzích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
4. 5. 2016 08:35
Re: manipulace
Jediný důvod proč to automobilky začaly řešit je, že se to rozmázlo v médiích, tak byli donucený na to reagovat a zaujmout k tomu nějaký postoj. Jinak je to ukázkový velbloud udělaný z komára. >:D
3. 5. 2016 20:43
Re: manipulace
Proč by prodeje VW měly klesat? Většině je jedno jestli si koupí auto s papírovou spotřebou 3/100 a nebo 3/100, která lže i úředníkovi, ale v reálu je mnohem menší než ta první...
3. 5. 2016 19:04
Re: manipulace
1. Ide o micro auta
2. Predavane len v japonsku
3. Predaj klesol lebo ich stiahli nie preto ze by to spravili zakaznici
4. Predaj znamena objednavku so zalohou allebo dodanie vozidla...

Proste cely clanok je zmes kravin...pretoze z nashobpohladu o nic nejde a co a deje v japonskom automobilovom priemysle nam je ukradnute...

Zbytocne dookola obmielanie ludskeho zlyhania. Obmesiac na tuto kauzicku zabudneme...
3. 5. 2016 18:49
Re: manipulace
To je mentalita.
V japonsku, když nesplníte dohodu potvrzenou potřesem ruky, tak s vámi už nikdo obchod neuzavře. Nedejbože, když podvádíte dlouhodobě.

U nás je to jedno. Prodeje VW nijak výrazně neklesají a všichni tvrdí, že je to v klidu.
3. 5. 2016 18:46
Re: manipulace
Blábol??? Od kdy se takto označuje pravda?????