Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte si kandidáty na WCOTY 2017. Bude světovým autem kodiaq, nebo ateca?

David Bureš
Diskuze (11)
Mezi nominovanými auty v anketě WCOTY 2017 jsou vedle SUV z Kvasin také Audi Q5, Fiat 124 Spider nebo třeba Honda Civic.

Také letos se koná anketa Světové auto roku (v originále World Car Awards). Jestliže její výsledky budou zveřejněny až v dubnu 2017, už nyní známe kandidáty na titul Světového auta roku 2017. Mezi nominovanými vozy nechybí ani dva modely vyráběné v České republice – Škoda Kodiaq a Seat Ateca.

Oba vozy produkované v továrně Škody Auto v Kvasinách přitom potvrzují trend, mezi 22 nominovanými vozy převažují SUV. Po titulu Světového auta roku 2017 pokukují též Audi Q2 a Q5, Buick Envision, Jaguar F-Pace, Kia Sportage, Mazda CX-9, SsangYong Tivoli, Toyota C-HR nebo Volkswagen Tiguan, což jsou všechno SUV nebo crossovery.

Kandidátů z konvenčních segmentů je jen pár, za všechny zmiňme Chevrolet Cruze, Hondu Civic nebo Kiu Rio. Ze sportovně laděných aut tu jsou Audi A5, Fiat 124 Spider nebo Infiniti Q60. Tyto modely přitom nejsou úplně bez šance, protože třeba loni hlasování vyhrála Mazda MX-5.

Anketa Světové auto roku se letos koná již pojedenácté, dlouhodobě oceňuje auta prodávaná v různých koutech světa. Vedle ní probíhá i hlasování o Světové luxusní/výkonné auto, Světové městské auto a Světové ekologické auto. Vyhlašováno bude i nejhezčí auto (World Car Design of the Year).

O vítězi rozhoduje porota novinářů z celého světa, mezi nimiž nechybí taková jména jako Richard Bremner (přispívá do Autocaru nebo Daily Telegraph), Charlie Turner (šéfredaktor časopisu Top Gear) nebo Greg Kable (německý dopisovatel Autocaru či Eva). Členové poroty jsou zčásti zastoupeni podle důležitosti jednotlivých trhů, proto jsou mezi nimi hojně zastoupeni Číňané nebo Američané.

Po oznámení kandidátů bude nyní probíhat testování jednotlivých nominovaných aut členy poroty. Z jejich hlasování bude následně vybráno deset finalistů, kteří budou oznámeni 1. února 2017. S desítkou nejlepších se porotci následně svezou ještě znovu, aby je ohodnotili v druhém kole. Na ženevském autosalonu 2017 pak 7. března budou odhaleni tři nejlepší, přičemž celkový vítěz bude jako již tradičně představen na autosalonu v New Yorku, a to 13. dubna 2017.

World Car Awards 2017: Seznam kandidátů
Audi A5 / S5 Coupé
Audi Q2
Audi Q5
Buick Envision
Buick LaCrosse
Chevrolet Cruze
Chrysler Pacifica
Fiat/Abarth 124 Spyder
Honda Civic
Hyundai Elantra
(Hyundai) Genesis G80
Infiniti Q60
Jaguar F-Pace
Kia Cadenza
Kia Rio
Kia Sportage
Mazda CX-9
Seat Ateca
Škoda Kodiaq
SsangYong Tivoli Air / XLV
Toyota C-HR
Volkswagen Tiguan

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - sendador
7. 10. 2016 06:42
Giulia
tam neni?
Avatar - nalimer
6. 10. 2016 21:13
Tip
Z ioncernu VW má šancu Audi Q5. Ako globál mi príde ale Kia Sportage či nový Civic.
6. 10. 2016 19:54
Buick LaCrosse
Mně se nejvíc líbí Buick LaCrosse, protože z té nabídky je to jediné co bych si vybral do garáže navíc se dá očekávat, že to bude mít k dispozici i motor >:D
6. 10. 2016 18:04
Re: Nadpisu článku nerozumím.
Naprosto souhlasím. Podle mě si vítězství zaslouží C-HR :yes:
A nadpis se těžce nepovedl...
6. 10. 2016 17:11
Nadpisu článku nerozumím.
Nadpisu článku nerozumím. Snad v případě, že by soupeřila pouze Škodivka se Seatem.

Přál bych vítězství Toyotě C-HR. :yes: