Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Scania XT pro svoz komunálního odpadu je na Vysočině

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na Vysočinu zamířilo první nákladní vozidlo Scania verze XT v provedení pro svoz komunálního odpadu.

Scania pod označením XT představila na podzim loňského roku řadu odolných nákladních vozidel pro náročné aplikace. I proto si právě zástupce tohoto provedení vybraly Služby města Jihlavy s.r.o. pro svoz komunálního odpadu na Vysočině.

Scania XT v provedení 6x6 třináctilitrovým vznětovým šestiválcovým motorem, disponujícím nejvyšším výkonem 302 kW (410 k) a točivým momentem 2150 N.m. je ideálním vozidlem pro svoz komunálního odpadu v Kraji Vysočina.

Vozidlo je osazeno nástavbou M-U-T Rotopress s rotačním stlačováním odpadu z produkce společnosti M-U-T Stockerau Austria, kterou dodala společnost Komunální technika, s.r.o. Tato nástavba je při stejném objemu o zhruba 800 kg lehčí než nástavby s lineárním stlačováním, což zvyšuje možnost vytížení vozidla a odvoz většího množství odpadu.

„Díky zvýšenému podvozku a třem poháněným nápravám je toto vozidlo schopné jízdy v náročném terénu zde na Vysočině a to bez ohledu na počasí, které zde dokáže řidiče řádně potrápit,“ vyjmenovává přednosti Jaroslav Bezděkovský, prodejce speciálních vozidel Scania.

„V naší společnosti už máme dvě Scanie minulé generace a slouží k naší maximální spokojenosti. Nikdy jsme s nimi neměli jediný problém,“ říká Robert Hanzal. Vedoucí divize odpadů společnosti SMJ pak dodává: „Jedním z důvodů pro pořízení dalšího vozidla značky Scania byla výborná zkušenost se servisem. Cokoliv jsme potřebovali, vždy nám v jihlavském servisu Scania vyšli vstříc. Navíc tato nová řada XT nabízí vynikající jízdní vlastnosti, je pohodlná a věřím, že se osvědčí i v našem náročném provozu.“

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
1. 9. 2018 08:57
Vysočina
By mohli naložit tělo Zemana, obklopené igelitovými pytli s prázdnými Becherovkami >:D