Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Setra Top Class 500 pro Českou republiku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Společnost Casia Tour & Transport zařadila do svého vozového parku zájezdový autobus Setra TopClass 500 a stala se tak prvním provozovatelem tohoto vozidla v České republice.

Luxusní zájezdový autokar řady Top Class 500, který je držitelem titulu Coach of the Year 2014 a ocenění Red Dot Award Product Design 2014, si v zákaznickém centru Setra v Neu-Ulm převzali zástupci společnosti Casia Tour & Transport z Trutnova.

Třínápravový zájezdový autokar S 517 HDH pro tuto firmu se pyšní tónovanou panoramatickou střechou, nabízející cestujícím jedinečný výhled a disponuje čtyřiapadesáti sedadly Setra Voyage s širokými možnostmi nastavení a kvalitním koženým čalouněním.

Součástí výbavy vozidla s vnitřní výškou 2100 mm od podlahy uličky po strop jsou vedle výkonného klimatizačního systému, kvalitního multimediálního systému, kuchyňky a toalety i 220 V zásuvky pro každé sedadlo.

K pohonu Setry S 517 HDH pro českou společnost slouží přeplňovaný vznětový řadový šestiválec OM 471, poskytující z objemu 12,8 l výkon 375 kW (510 k) a točivý moment 2500 N.m. Tento motor je spojen s plně automatizovanou osmistupňovou převodovkou GO 250-8 PowerShift.

Součástí bezpečnostní výbavy je vedle ESP, asistent nouzového brzdění s rozšířenými funkcemi a systémem Attention Assist, sledujícím řidiče a vyhodnocujícím jeho únavu i schopnost reagovat. Systém Active Brake Assist je připraven autobus zpomalit i v případě detekce stojících objektů.

Setra S 517 HDH kromě propracované aerodynamiky disponuje konstrukcí skeletu s nízkou hmotností, zatímco jeho tuhost a pevnost jsou vyšší než u předchozích generací vozidel německé značky. Již nyní tak tento autobus splňuje směrnici ECE-R 66/01, která má platit od roku 2017 a zavádí přísnější normy na pevnost vozidla pro případ jeho převrácení.

Společnost Casia Tour & Transport, která byla založena v roce 2012, se věnuje národní a mezinárodní dálkové autobusové dopravě a její autobusy jsou mimo jiné využívány i českou hokejovou reprezentací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Norge
4. 11. 2014 21:49
Re: Setra HD 5xx
.. :yes:
Avatar - Kolouš
4. 11. 2014 20:14
Re: Setra HD 5xx
Setra jede komplet z Ulmu. Holýšov dela busy jen MB a pár komponent Setry právě do finalizace v Ulmu
Avatar - Norge
4. 11. 2014 19:48
Re: Setra HD 5xx
..no, ak sa nemylim tak dialnicne koraby ako ten z clanku sa kompletuju v Ulm-e, a v ČR ..idu skor mestke busy ako CapaCity, Citaro a rozne variacie ...
Avatar - Norge
4. 11. 2014 16:08
Setra HD 5xx
..fesanda a aj papucky dostala odlahcene a lestene (Alcoa ?) :yes:

Setra je princezna od germanov, dobra investicia ! Pracovisko vodica a design exterieru a akusticka pohoda pri cestovani je v tomto case na trhu to najlepsie, hned by som ju zobral na potulky od Boden See az po Hollmenkolen ... juuj ;-)

Gratulujem spol. Casia Tour & Transport a tiez stastnemu vodicovi :-)