Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Dakar 2019: Prokop měl na cestě zpoždění

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Tým MP-Sports dorazil do dějiště Dakaru 2019 Po komplikované a více než 24 hodin dlouhé cestě dorazila výprava dvaadvaceti členů do Limy, centra 41. ročníku Rallye Dakar.

Cestu jim totiž o osm hodin prodloužilo čekání na přistavení provozuschopného letadla pro přímou cestu z Madridu do hlavního města Peru.

Po vyzvednutí všech deseti kusů závodní a doprovodné techniky v přístavu Callao se kolona přesunula na místo pátečního testu, kde čeká mechaniky noční směna a příprava soutěžních speciálů Ford Raptor RS Cross Country posádek Martin Prokop, Jan Tománek a Tomáš Ouředníček, David Křípal na celodenní ostrý test před startem soutěže.

„Věřím, že jsme si čekáním na opravu respektive přistavení nového letadla vybrali letošní dakarskou porci smůly, technických potíží a zdržení. Bylo by skvělé vyřešit to pro letošek takto,“ připomněla týmová jednička Martin Prokop a dodal: „Jen škoda toho promarněného půl dne, protože nyní musí mechanici pracovat celou noc, aby nachystali auta na páteční test. První noc na Dakaru a hned beze spánku, to je pořádný nástup do akce!“

Pilot druhého Raptora v barvách MP-Sports Tomáš Ouředníček poznamenal: „Jsem nesmírně rád, že jsme všichni i s technikou v pořádku na místě a můžeme se pustit do testování. Toto byla moje nejdelší cesta na Dakar, jakou jsem zažil.“ Trojlístek závodních speciálů v soupisce týmu MP-Sports doplňuje asistenční truck MAN TGA s posádkou Filip Škrobánek, Petr Lesák a Radim Baculík.

Legendární Rallye Dakar zavítá v roce 2019 pouze na území Peru. V termínu od 6. do 17. ledna přichystá pro účastníky nástrahy na deseti etapách a pěti tisících kilometrech. V neděli 6. ledna soutěž startuje slavnostním ceremoniálem a první ostrá etapa čeká na všechny účastníky v pondělí 7. ledna. To na trati z Limy do Pisca urazí 331 kilometrů, z nichž 84 bude v měřeném úseku.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)