Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce otevře v Česku první oficiální zastoupení, bude v Praze

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Legendární britská značka Rolls-Royce se chystá vstoupit na český trh. K otevření autosalonu by mělo dojít v příštím roce.

Britský výrobce luxusních aut Rolls-Royce otevře v Praze své první oficiální zastoupení pro Česko. Sdělili zástupci společnosti bez dalších podrobností. Podle informací ČTK by měla být prodejna situována v Pařížské ulici a na starosti ji má mít jeden z dealerů mateřské skupiny BMW, společnost CarTec.

Letos se v Česku prodalo již devět vozů britské značky, loni to bylo šest aut za celý rok. Podle statistik Sdružení automobilového průmyslu je v Česku registrovaných okolo devíti desítek vozů Rolls-Royce, jejichž průměrné stáří je kolem 11 let. Oficiální uvedení značky na tuzemský trh proběhne v první polovině září a dostupné zdroje předpovídají otevření autosalonu v průběhu příštího roku.

Rolls-Royce na konci minulého roku otevřel nový autorizovaný servis ve Vídni, který je určený i pro Čechy, Slováky, Maďary a Slovince. Do té doby museli majitelé „Rollsů" z Česka jezdit na servis do Drážďan nebo Varšavy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2015 02:51
Re: pařížská
No hlavně kde to tam chtěj mít. Ty obchody jsou tak max. na Smart, tak doufám, že zase jednou nepůjdu okolo, abych zjistil, že kvůli tomu rozbourali půl historickýho baráku.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2015 02:48
Re: Crew z Crewe
:yes:
28. 8. 2015 23:20
Re: Crew z Crewe
V Crewe máš Bentley. (Dnešní) Rolls Royce sídlí v Goodwoodu.
Avatar - Kobler
28. 8. 2015 17:39
Re: super sprava
>:D :yes:
Trefa do černého
28. 8. 2015 16:41
Re: super sprava
Kdybys byl černý, možná bys nějakého úředníka ukecal.