Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ŘSD má nový portál s informacemi o plánovaných uzavírkách silnic

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo nový bezplatný webový portál, který informuje o plánovaných uzavírkách dálnic a silnic prvních, ale i nižších tříd. Posloužit může policii, firmám i veřejnosti.

Portál podle ředitele ŘSD Jana Kroupy slučuje plány investorů jako ŘSD, krajů nebo správ a údržeb silnic.

Jihomoravský kraj se snaží koordinovat s ŘSD opravy komunikací, aby nenastala situace jako loni. Kvůli souběhu několika rekonstrukcí na krajské i státní úrovni na podzim zkolabovala doprava u nákupního centra Olympia, kde stála auta v koloně i několik hodin.

Portál informuje o plánovaných uzavírkách tak, aby se jim lidé mohli vyhnout a zvolili jinou trasu. "Uvádí číslo komunikace, název akce a předpoklad, kdy by se uzavírka měla realizovat," uvedl Kroupa. Podle něj se po domluvě s krajem daří plánované rekonstrukce koordinovat.

Web je pro různé účely. "Slouží pro plánování státní správě, policii nebo firmám, které se zabývají autodopravou a zásobováním. Může na něj nahlédnout ale i široká veřejnost. Pokud někdo pojede po dálnici D1, je možné zavolat na naše call-centrum 800 280 281, kde pracovníci budou volajícího informovat o tom, co se děje na dálnici. V případě nehody poskytnou radu, jak při jízdě postupovat," dodal Kroupa.

Podle hejtmanova náměstka Romana Hanáka (ČSSD) čeká v brzké době Jihomoravany několik důležitých dopravních staveb. "Situace nebude jednoduchá kvůli opravě silnice I/43. Auta budou jezdit přes Kuřim, kde však posílíme vlakové spoje. Vlak jezdí každou půlhodinu, v době červencových oprav budou jezdit každou čtvrthodinu," uvedl Hanák.

Podle něj by mohly další problémy nastat v okolí Vyškova kvůli uzavřenému sjezdu na Vyškov. Hanák očekává silnější dopravu u sjezdu na Rousínov. Další potíže mohou být v okolí Brna ve spojitosti s opravami dálnice a uzavřením sjezdu na městskou část Slatina a na letiště.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
1. 6. 2016 12:03
Re: Hallelujah!
Pamätám si na člákok z roku 1999. Písali v ňom o zápchach na nemeckých diaľniciach počas letných prázdnin. A dojčáci zistili "hallelujah", že nemajú národné koordinované info o letných opravách, rekonštrukciách, výlukách, ... na nemeckých diaľniciach!!!
1. 6. 2016 09:02
Re: Hallelujah!
Já teda nevim, ale už roky sleduju totéž na: [odkaz]
Takže jde jen o nový kabátek.... A je to o něco přehlednější, než to bylo dřív, za to :yes:
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2016 16:58
Re: Hallelujah!
Z fondů EU jdou do zaostalejch postsovětskejch zemí biliony = k nám konkrétně stamiliardy

A s tim jak s nima hospodaříme máš pravdu = totálně na ..ovno :no: :no: :-!
31. 5. 2016 16:19
Hallelujah!
Milióny a miliardy z fondov EÚ na všeličo ... a takáto bazálna vec až v roku 2016! ;-\