Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruská vláda se vrátí k Volhám

Michal Fokt
Diskuze (6)
V rámci podpory domácího průmyslu budou vozový park ruské vlády tvořit výhradně domácí automobily Volha. Kdy se něco takového asi tak stane u nás?

Vláda země, na kterou se většina z nás dívá s despektem, by nám občas mohla být vzorem. Kreml má totiž v současnosti ve svém vozovém parku osmdesát procent ruských vozů Volga z Nižného Novgorodu, zbytek pro nejvyšší politické špičky však tvoří BMW produkované v Kaliningradu a Fordy ze Sankt Petersburku. Právě tyto dvě značky by ale měly být do tří let, kdy doslouží, nahrazeny kompletně Volhami, což pochopitelně ruská automobilka vítá. Pozoruhodné je to, že ruská vláda sice částečně jezdí v zahraničních automobilech, ale i ty vzniky na domácí půdě.

Naskýtá se tedy otázka, zda vůbec a případně kdy obdobné gesto podpory průmyslu uvidíme i od českých vládních činitelů, na které by rozhodně volhy nečekaly. Velvyslanci již mohou na superby zapomenout, takže jsme zvědavi, zda se alespoň vláda a Parlament rozhodně podpořit české produkty. Nebo nás opět čeká nějaké výběrové řízení???

Michal Fokt
Diskuze (6)