Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volha jako terénní pick-up? Tenhle bizarní kříženec je na prodej v Německu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli také máte rádi automobilové bizarnosti, tento podivný kříženec, který je aktuálně na prodej v Německu, by se vám mohl zamlouvat.

Jde totiž o auto, které trochu vypadá jako známá ruská Volha GAZ 24, současně jde ale o pick-up na terénním podvozku s velkými koly a interiérem, v němž najdeme logo americké automobilky Ford. Zvláštní, ne?

Prodejce bohužel v inzerátu neuvádí mnoho informací, popis vozu bychom dokonce označili za mizerný, ale i z toho mála, co vidíme na fotkách, lze leccos odvodit.

Karoserie tedy pochází z Volhy GAZ 24, nejde ovšem o sedan, ani kombík. Tahle Volha má krátkou dvoumístnou kabinu a nákladní korbu. Jde tedy o přestavbu na pick-up.

Pohled do interiéru, zejména na palubní desku, středový tunel, ovládací prvky, volant a rozměrná kožená sedadla naznačuje, že ruská karoserie byla naroubována na základ z Fordu Explorer druhé generace, která se vyráběla od roku 1994. Domněnce, že kdosi s GAZem 24 zkřížil právě Explorer, podporuje také rozvor, který mají oba vozy skoro stejný.

V inzerátu dále najdeme zmínku o benzinovém motoru, automatické převodovce, pohonu všech kol a výkonu 115... něčeho. Jednotka chybí. Z nabídky motorizací pro Explorer se tomuto číslu každopádně nejvíc blíží vidlicový šestiválec Ford Cologne o objemu 4,0 litru s maximálním výkonem 119 kW a nejvyšším točivém momentu 298 N.m.

Pozoruhodný kříženec, který na pohled potřebuje trochu péče, se prodává formou internetové dražby.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 6. 2021 22:40
Barikůůůůů!
Bariku, to musíš vidět! Někdo ti na míru zkřížil americké a ruské vozidlo! Přiznej se, že to bylo na tvoji objednávku! :-O :D :D :yes: