Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Ibiza SC Trophy: Nově s výkonem 200 koní

Michal Fokt
Diskuze (0)
Závodní Ibiza pro značkový pohár už se nespokojí se sériovým výkonem motoru 1.4 TSI a poskytne 20koňový bonus, jenž znamená zaokrouhlení na rovných 200 koní.

Stánek Seatu na Wörthersee bude letos motorsportovným novinkami doslova nabitý. Ke kompletně novému vozu Leon Cup Racer přibude také vylepšená verze modelu Ibiza SC Trophy.

Třídveřový subkompaktní závoďák dosud jezdil s turbokompresorovým motorem 1.4 TSI se sériovým výkonem 180 k (132 kW), jenž poháněl přední kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG s pádly pod volantem a závodního diferenciálu. Pro letošek ovšem auto dostane malý softwarový doping, jenž zvýší výkon motoru o 20 k na 200 k (147 kW). Cena zůstala na loňské úrovni a činí tedy 31.500 euro bez daně.

Seat Ibiza SC Trophy se kvůli minimalizaci pořizovacích i servisních nákladů snaží, aby se co nejvíce shodoval s produkční verzí Ibiza Cupra, odlišuje se pouze silnějšími brzdami, upravenou klikovou skříní, 18" koly obutými do slicků a ochrannou klecí. Současně bylo z interiéru odstraněno vše nepotřebné.

Michal Fokt
Diskuze (0)