Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Leon Cupra vyzval Báru Špotákovou na netradiční souboj. Je rychlejší hot hatch, nebo oštěp?

David Bureš
Diskuze (2)

Česká olympijská vítězka v hodu oštěpem se jakožto ambasadorka španělské značky zúčastnila netradičního souboje.

Vzájemné srovnání je nejen v automobilovém světě tradiční formou marketingové propagace. Srovnání motocyklu a auta už je dávno pasé, teď se hraje na méně tradiční duely. Už jsme tu tak měli souboj Maserati Levante s koněm nebo třeba porovnání Porsche 911 a letounu Aero L-39 Albatros. Na rychlostní souboj mezi automobilem a atletickým oštěpem ale došlo až nyní.

Navíc má českou stopu, protože se ho vedle hot hatche Seat Leon Cupra zúčastnila dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková, která je ambasadorkou španělské značky. Na první pohled nesmyslný boj o to, zda bude rychlejší auto, nebo letící oštěp, je ve skutečnosti hodně vyrovnaný.

Oštěp může letět až rychlostí 90 km/h, doletí však jen nějakých sedmdesát metrů. Rekord mezi ženami, držený Barborou Špotákovou, má hodnotu 72,28 metru. Leon Cupra pak sice zvládne zrychlit z 0-100 km/h za 4,9 sekundy, bude mu ale na tak krátké vzdálenosti jeho třistakoňový čtyřválec 2.0 TSI stačit?

Nebudeme vás už dále napínat, podívejte se na video ze souboje mezi Bárou a Leonem Cupra sami. Jen doplňme, že netradiční závod probíhal na stadionu České fotbalové asociace a zúčastnil se ho ten konkrétní Leon Cupra, který jsme vyzkoušeli v rámci redakčního testu.

David Bureš
Diskuze (2)
26. 1. 2018 08:41
Teda
Takhle mi někdo autem prasit stadionek, to bych ho hnal :'-(
Avatar - Hammunasakra
25. 1. 2018 17:07
Bára umí
Bára se holt vyzná a zajde i na výstavu [odkaz] :-)