Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Severočeský tým MKR Technology míří na Dakar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MKR Technology po úspěšném působení v seriálu Mistrovství Evropy závodních tahačů hodlá prorazit i ve slavné dálkové rallye.

V letech 2010 až 2013 startovaly tahače týmu MKR Technology s většími i menšími úspěchy v Mistrovství Evropy závodních tahačů a k největším úspěchům černo-červených Renaultů patří dvojice prestižních Pohárů konstruktérů.

Tým ze Židovic, který jako jeden z mála dokázal na evropských okruzích plnohodnotně konkurovat dominujícím německým tahačům MAN, se nyní pouští do nové výzvy. Hladký asfalt vyměnil za náročné tratě dálkových rallye a připravuje se na blížící se Dakar 2015.

Pro tento závod vyvinula stáj německého konstruktéra Maria Kresse zcela nový závodní speciál, který nese označení MKR Adventure. Základem je podobně jako v případě okruhových tahačů opět technika značky Renault a tentokrát se jedná o vozidla řady K.

MKR Technology tentokrát není přímo závodní stájí, nýbrž vývojovým a servisním týmem, připravující dvojici vozidel pro nizozemský celek Mammoet Rallysport. S ním jsou ovšem spojeny velké plány úzce vázané na Českou republiku a její úspěch při Dakaru v lednu 2015. Velkolepý projekt bude plně odhalen koncem letošního října.

Prozatím jsou k dispozici první snímky soutěžního vozidla z prvního ostrého nasazení v Rallye Maroko, probíhající letos od 3. do 9. října. Zde MKR Technology především testuje svůj stroj v závodních podmínkách a snaží se jej zbavit dětských nemocí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)