Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Combi přistižena na dálnici D11 (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
Škoda Fabia třetí generace ve verzi Combi se již testuje v běžném provozu. Naši čtenáři nám poslali hned několik fotografií těchto vozů, stejně jako video.

V první řadě bychom chtěli poděkovat Petru Součkovi za špionážní fotografie a Honzovi Budinovi dokonce za video nové Fabie Combi, které zaslali na náš redakční email. No fotografiích i videu vidíme několik zamaskovaných prototypů, jež se prohánějí po českých silnicích a naznačují nám tak podobu novinky, která bude oficiálně odhalena až v říjnu tohoto roku. V listopadu by pak měla jít krátká Fabia do prodeje, kombi se k zákazníkům nedostane dříve, než v lednu 2015.

Základní verze Fabie Combi dostane litrový atmosférický tříválec o výkonu 55 kW, takže s výjimkou slabší varianty tohoto agregátu bude nabídka motorů kombi totožná, jako u klasické Fabie. Vůz stojí z poloviny na platformě MQB, z devíti procent se jedná o díly z druhé Fabie (PQ25) a zbytek je platforma PQ26. Co se týče hmotnosti, tak kombi bude jistě vážit o něco více, než základní Fabia hatchback (980 kg). Z principu už jenom proto, že používá prodlouženou karoserii. Pokud jde o zavazadlový prostor, jeho základní objem má být 530 litrů, což je na danou třídu výtečná hodnota. Všechny turbodiesely pod kapotou mají tři válce a objem 1,4 litru, prostřední varianta se 66 kW ale dostane rovněž sedmistupňový automat DSG, což je ve spojení s naftovým motorem pro Fabii novinka.

Jestli nám kombi připraví ještě nějaká další překvapení, zatím nevíme. Zajímavá bude také cenová strategie značky Škoda Auto, zejména odstup verze Combi od Fabie hatchback.

Ondřej Chamilla
Diskuze (20)
10. 9. 2014 20:33
Re: JASNÝ PAK PROČ JE PRÁGL/BRNO NEJJEDOVATĚJŠÍ V EVROPĚ
co bys chtel mazat? pust si tedka ct24 tak uslisis a mazej mhdčkem šmoulo! >:D
10. 9. 2014 20:31
Re: JASNÝ PAK PROČ JE PRÁGL/BRNO NEJJEDOVATĚJŠÍ V EVROPĚ
perzekuce !! diskriminace !! tady se nedá svobodně dýchat :-)

jen sem chtel podotknout ze dízl fábka má na tom bordelu [odkaz] [odkaz] ve vzduchu zatracene podíl a toje k věci článku, píše se tam dízl fujtajksl vw škoda fábka spalovací popelnice [odkaz] :-)
Avatar - PeterLuk
10. 9. 2014 19:49
Re: Na hradecké dálnici
A svetlá výška s benzínovými motormi >:-[]
Avatar - PeterLuk
10. 9. 2014 19:46
Re: JASNÝ PAK PROČ JE PRÁGL/BRNO NEJJEDOVATĚJŠÍ V EVROPĚ
Musím súhlasiť, len tak ďalej, redakcia! Mazať spam! :yes:
Avatar - Ada je zase tady
10. 9. 2014 19:41
Na hradecké dálnici
je to vidět každou chvíli. Vypadá to jako Rapid, jen ta nafouklá zadní světla to hyzdí.