Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia a Rapid na první společné fotce

Roman Beránek
Diskuze (221)
Samostatné fotografie dvou nejnovějších modelů automobilky Škoda Auto už jsme viděli mnohokrát. Jak ale vypadají v přímém srovnání bok po boku?

Ředitel Škoda Auto ČR Petr Pečenka přijel na on-line rozhovor do Auto.cz stříbrnou Škodou Rapid. Na parkovišti před budovou vydavatelství Ringier Axel Springer ji zaparkoval hned vedle nové Octavie, která tu stála od rána a kterou přijeli s předstihem lidé z jeho týmu.

Využili jsme této příležitosti a pořídili několik fotografií obou vozů stojících vedle sebe. Při tomto přímém srovnání je vidět, že rozdíly jsou mnohem menší, než při separátním posuzování. Rapid například působí při pohledu zezadu mnohem mohutnějším dojmem, než jeho o třídu vyšší sourozenec. Přední část se liší pouze v drobných detailech a díl s mřížkou pod nárazníkem s mlhovkami svádí při troše nadsázky k dojmu, že by mohl mít stejné katalogové číslo.

skoda octavia rapid skoda octavia rapid

skoda octavia rapid skoda octavia rapid

skoda octavia rapid skoda octavia rapid

skoda octavia rapid skoda octavia rapid

Další rozdíly hledejte v galerii pod článkem.

Roman Beránek
Diskuze (221)
18. 2. 2013 01:02
Re: Chyba
Tak Ambition s černým plastem na klikách a zrcátkách,opravdu nevypadá zrovna nějak oslnivě..:D
18. 2. 2013 00:58
Design
Na první pohled dvě naprosto stejná auta.Abych pravdu řekl,když je vidím ze předu tak nevím co je Rapid a co Octavie.Takovou podobu dvou rozlišných modelů,jsem u žádné automobilky zatím neviděl.Ale jak se říká všechno je jednou poprvé.
Co se designu týče,proti předchozím generacím o něco lepší ovšem ve skutečnosti mě to až tolik nenadchlo.Už jen tím,že na autě jsem našel hned na první pohled jednu velkou chybu,jenž mě osobně prostě nesedí,a to je víko kufru.Jak u Rapida tak Octavie mě přijde že ty záhyby vedle světel si mohly odpustit.
Mě to až moc bije do očí.A i přesto že po stránce technické je to celkem solidní auto,tak díky vzhledu bych si ho nekoupil.Sice to může znít zvláštně,ale je to tak.Protože pořídit tohle auto v solidnější výbavě přijde na celkem velký balík.A za ten už mohu u konkurence možná i třídu výše.A nebudu moci přemýšlet jestli,se mě to auto líbí nebo ne:)
Myslím že to mohly ještě trochu pozměnit,a hlavně to nedělat stejné jako Rapida.Ale na druhou stranu,tohle se už opakuje skoro 20 let.Od Faceliftu Feldy,s maskou Octavie po Fabii atd.
Celkem Škoda:)

Avatar - Kuban
11. 2. 2013 09:03
Re: Může mi někdo uspokojivě vysvětlit,
hele, jako jo, ale když je řeč o doplňových xenonech, tak jak to dělá škodovka taky není zrovna moc dobré >:D

říkám si, půjdu si nakonfigurovat oktávku, řeknu si ok, chci xenony... škoda na to, ne vole musíš mít i přední mlhovky jinak ti xenony nebudou fungovat, si upad na hlavu zákazníku ne??? Tak si řeknu, OK, že já * chtěl Custom vozidlo a šel do konfigurátoru a né pro skladofku, ok... odkliknu... ERROR.... zákazníku, XEnony nee!!! pokud je chceš musíš si vybrat buď osvětlení interiéru na nohy ve předu a vzadu za 6tisíc a nebo travel packet za 60tisíc!!! Asi, že jakmile pustím xenony, bude to takovej šajning, že neuvidím ani na pedály jak budu voslněnej!! A co se travel paketu týče, no vdyť každý * ví, že s xenony se cestuje snáz, proč si to zepříjemnit travel paketem!

to mě už z principu dožralo, a nějaké VOLITELNé prvky ať si škoda strčí doprdele!!!
10. 2. 2013 21:34
Re: sedni a jeď
Co jsem si všiml, tak se tu většinou kritizuje nedostatek invence a nápadů ohledně vzhledu. Auta jsou podobná jak vejce vejci, a kromě toho působí chladně jak psí čumák (a to bych psům ještě křivdil - ale přísloví je přísloví :-) ).
Přece pokud je auto nudné a už příchod k němu v člověku nevyvolá žádné emoce, a navíc se dá očekávat, že během krátké doby bude problém zaparkovat v ulici nebo na parkovišti, kde by několik takřka stejných exemplářů už nepostávalo, pak pokud člověk není ryzí praktik, který emoce vůbec neřeší, a uniformita není jeho oddaným přítelem, pak je naprosto nepodstatné, zda se těmi vozy svezl či nikoliv.
Pokud tady někdo kritizoval jejich jízdní vlastnosti a pohodlí, pak se omlouvám, já mám ale za to, že kritika se týkala ubohého designu, a proto jsem Váš přípěvek příliš v tomto kontextu nepochopil...
Avatar - Choochoo
10. 2. 2013 20:56
Re: najdi sedm rozdílů
Tam je rozdilu, odrazky dole na zadnim narazniku, jina zadni svetla, vpredu mezi maskou a svetlem matros navic, z boku jine kliky a jinde blinkry, uplne jina auta >:D >:D >:D
Jo tohle dalo mistrovi Kabanovi sakra praci, asi musel slusne maknout nez tohle pres noc vypotil >:-[]